Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti'nin Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, "Kentsel Gelişim Projesi" kapsamında 2 bin 100 konut yapmayı planladıklarını bildirdi.

        Çetinkaya, yaptığı yazılı açıklamada, Karabük'te yüksek kira sorununu çözeceklerini, mahalleleri geliştirerek büyüteceklerini belirtti.

        Karabük Belediyesi bünyesinde kuracakları Konut AŞ. ve TOKİ işbirliğiyle kentsel dönüşümü teşvik ederek yapacakları 2 bin 100 konutu dar gelirli ve emeklilere uzun vadeli uygun ödeme koşulları ve fiyatlarla sunacaklarını aktaran Çetinkaya, şunları kaydetti:

        "Birinci etap kentsel gelişim mahallelerimiz ise Adatepe, Kartaltepe, Fevzi Çakmak, Kayabaşı, Namık Kemal, Soğuksu, Yenimahalle ve Kurtuluş mahalleleridir. Projeyle depreme dayanıklı bir kent inşası sağlanacak, yer sahipleri hak ve değer kaybına uğramayacak, mahallelerimiz modern ve geniş sitelere kavuşacak ve yeni sosyal donatı alanları inşa edeceğiz."

        Çetinkaya, "Konut AŞ. Kira Sistemi Projesi" ile konut satın almaya imkanı olmayanlar içinse 550 konutu, gelirinin yüzde 20'sini aşmayacak ücretlerle kiraya vereceklerini anlatarak, "Elde edilen gelirle Konut AŞ. yeni sosyal konut projelerine devam ederek yepyeni yaşam alanlarını Karabük'e kazandırmaya devam edecektir. Projeyle hedeflerimiz ise belediyemiz bünyesinde sosyal konutlar üretmek, Karabük'te oluşan yüksek kiraları düşürmek, konutlarda dar gelirli, emekli ve engellilere öncelik vermek ve satış ve kiralama seçenekleriyle hizmet sunmaktır." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Karabük İlçeleri
        Tüm Karabük Haberleri
         Karabük

        Karabük

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa