Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yozgat'ın Çekerek ilçesinde bir süredir kapalı olan hayvan pazarı yeniden açıldı. Canlı Hayvan Pazarı'nda yoğunluk yaşandı.

        Ülke genelinde yaklaşık 4 aydır, Çekerek ilçesinde ise yaklaşık 2 aydır kapalı olan hayvan pazarı 22 Kasım itibariyle açıldı. Pazarın açılmasıyla bölgedeki hayvan hareketliliğinin artması beklenirken alıcılar ve satıcılar pazarda bir araya geldi.

        Hayvancılıkla uğraşan Bilal Yılmaz, "Besi yapıyorum. 34 aydır şap hastalığından dolayı hayvan pazarları kapalıydı. Bizim pazarımız da kapalıydı. Şap hastalığı yüzde 8090 geçmek üzere. Pazar yerinde şap hastalığı olanı görmedim. Çekerek hayvancılığa elverişli bir yer. Hayvan pazarlarımızın açık olması çok iyi. Ekonomimize katkı olur. Köy yerlerinde borcu olan var. Satıp hayvanlarını paraya çevirmesi lazım. Fiyatlar aşağısı 70 bin lira yukarısı 150 bin lira. Ortalama yaylım danası kurbanlık 80 ila 110 bin liraya alınır. Devletimizden Allah razı olsun, teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
        Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa