Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

"Geliştirdiğim ayna ile özellikle kanser hastalarına moral vermeyi ve içinden geçtikleri zorlu süreçte onları gülümseterek daha güçlü olmalarını sağlamayı hedefliyorum"

GAZETE HABERTÜRK

Endüstriyel tasarımcı Salih Berk İlhan, kanser hastalarına moral vermek için, sadece gülümsendiği zaman kişiyi gösteren ayna tasarladı. ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü mezunu İlhan, genç yaşta astım teşhisi konulmasıyla sıklaşan hastane ziyaretlerinin, kendisini sağlık ürünlerinin ihtiyaca daha çok karşılık verecek şekilde tasarlanması konusuna yönelttiğini söyledi.

Mizah yoluyla tedaviye katkıda bulunmayı amaç edinmiş “Patch Adams” olarak tanınan ABD’li hekim Hunter Doherty’den de ilham aldığını dile getiren İlhan, tasarım aracılığıyla mizah ve neşenin birçok deneyimi olumlu şekilde değiştirebileceğine inandığını belirtti.

Kanser hastaları için mutluluk ve iletişim konularını işleyen projesinde araştırma ve tasarım sürecinin yaklaşık 1 yıl sürdüğünü ifade eden İlhan, proje kapsamında ABD ve Türkiye’de 200’den fazla kanser hastasıyla araştırma yaptığını ve bu süreçte 15 ürün tasarladığını kaydetti. 

İlhan, “Geliştirdiğim ayna ile özellikle kanser hastalarına moral vermeyi ve içinden geçtikleri zorlu süreçte onları gülümseterek daha güçlü olmalarını sağlamayı hedefliyorum. Ayna için siparişler var, 2016 yılında satışa sunacağız” dedi.

İLHAN'IN DİĞER TASARIMLARI:

■■Şırınganın sivri ve korkutucu iğnesini gizleyen ‘Oval Şırınga’.

■■Doktor, hastane personeli ve hastaların birbirini anlamalarını sağlayacak ‘duygu kolyesi’. Renk kodlama sistemiyle endişeli mi, kızgın mı, yorgun mu olduklarını yansıtabilecek.

■■Hastaların moralini yükseltmek için ‘Kahkaha Terapisi Cihazı’.