Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

İşte büyükbaba ve annelerin ebeveynlere söylememesi gereken 8 şey...

Eğer büyükbaba veya büyükanne iseniz torunlarınızın anne ve babasına bu şeyleri söylemenizi önermiyoruz. Fakat başka büyükbaba veya büyükannelerin ne demek istediklerini öğrenebilirsiniz.

'Aslında neden' diye başlayan cümlelere dikkat!

Eğer çocuğunuzu oyuncak mağazasına götürürseniz hayır demekten çekinmeyin çünkü hayır derseniz evet demek onun için özel olacaktır. Eğer sürekli evet derseniz hayatınızda ve evinizde dağınıklık olacaktır. Daha çok çocuğunuzun ihtiyacı olan ve bunlar normal mağazada bulunamayan şeyler olursa değerini daha fazla bilir.

Çocukların daha fazla şeye ihtiyacı yok!

Eğer bir şeyin tamamen zaman kaybı olduğunu düşünüyorsanız kendinize bu çocuğum için önemli mi sorusunu sorun eğer çocuğunuzu etkilemek için yapıyorsanız kendinizi kandırmayın. Onların sizin dinlemenize ihtiyacı var bir şeyi yaparken severek yapın ve çocuğunuzun bir şey yaparken dağınık yapıyorsa kızmayın bu onların daha yaratıcı olmasını sağlar.

Ekran karşısında geçirilen zamanın kontrolü! 

Çocuğunuzu ekrana bakmaktan şuçlayamazsınız çünkü siz bile ekrana bakmaktan 10 dakika bile kendinizi alıkoyamıyorsanız bu alışkanlıktan çıkın.  Dışarı çıkarken telefonu evde bırakın, çocuk parkına giderken telefonunuzu arabanın içinde bırakın. Böylece çocuğunuzla daha fazla vakit geçirirsiniz.

Gerçekten önemli şeyler için vakit harcamak!

Aileleri ile daha fazla akşam yemeği yiyen çocukların derslerinin daha iyi olduğu ve daha iyi ruh hali ve davranışları olduğu kanıtlanmıştır. Akşam yemeği her bir aile bireyini dinlemek için güzel bir zamandır. Olabildiğince çok akşam yemeğini aileniz ile yiyin.

Çocukları gerçek gıdalarla beslemek.

Büyükanne ve babalar torunlarını abur cubur yerine gerçek yemek yediğini görmek ister. Normal yemek ile başlayan çocukların ilerde abur cubur sevme olasılığı daha yüksek olduğundan çocuğunuza ev yemeği vermeyi tercih edin.

Harcamalarını incelemek

Eğer ihtiyacınız olmayan küçük şeyler alıyorsanız almadan önce 24 saat bekleyip düşünün. Bir şey almadan önce ileride ihtiyacınız olacak şeyleri düşünüp karar verin. Ay sonunda faturaları çok düşünen veliler iyi bir ebebeyn olma konusunda zorluk çekerler.

Yetişkinlerle çocuklar arasında ilişki kurmak


Çocuğunuza kendi işini kendi yapmasını öğretin mesela okulda verilen bi projeye yardım etmek yerine söz ile destek olun. Projenin mükemmel olması gerekmez ama çocuğunuz hayal kırıklığı ve başarısızlığı tatsın ilerde başardığı şeyler ona daha tatlı gelmeye başlar.

Torunları görmeyi kolaylaştırmak

Biz tabiki de torunlarımızı daha fazla görüp daha fazla vakit geçirmek istiyoruz. Biz böyleyiz. Ajandanızda son olarak görülecek kişi olmak istemiyoruz ve bazen bizde aramıyoruz çünkü sinir bozucu ve ısrarcı olmak istemiyoruz.