Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

ABD merkezli New York Times gazetesinin İstiklal Caddesi’nde düzenlenen kanlı saldırıyı; "Her yıl dünyanın dört bir yanından Türkiye'yi ziyaret eden on milyonlarca turistin çoğu, pazar günkü bombalamanın gerçekleştiği bölgede vakit geçiriyor"ifadeleriyle haberleştirmesi büyük tepkiye neden olmuştu.

Öyleydi ki bu tepki… Aynı ülkenin aynı seviyede etkiye ve saygınlığa sahip Washington Post’un Türkiye temsilcisi Vanessa H. Larson da Twitter’daki şahsi hesabından New York Times’ın yaptığı haberi alıntılayıp; “Bombalı saldırıda hayatını kaybeden 6 kişinin isimleri açıklandı ve hepsi Türk! Beyoğlu'nu sadece turizm merkezi olarak göstermek yanlış!" diyerek tepkisini gösterdi.

Sonradan Larson’un bu tavrını diğer temsilciler de örnek alıp benzer ifadelerle NYT’nin saldırı haberini veriş biçimini kınar paylaşımlar yaparak ortak bir duruş sergilediler.

Niyet okuyucu değilim ama bana göre de 11 Eylül gibi tahribatı çok ağır bir terör saldırısı yaşamış bir ülkenin en etkin ve en saygın yayın kuruluşlarından olan gazetenin patlamanın hemen akabinde haberi özellikle turizme vurgu yaparak paylaşması iyi niyetli gelmedi.

Niyet o değildi ise bile o haberin mesajı; “Türkiye güvenli bir turizm lokasyonu değil! Dikkat edin!” gibi algılandı.

Ancak üzülecekler…

Çünkü dün yine İstiklal’deydim.

İlk gün biraz sakindi evet…

Ki, onun da sebebi yapılan soruşturma gereği, cadde ve etrafı yayalara ve trafiğe tamamen kapatılmıştı.

Ama çok şükür dün neredeyse eski haline geri dönmüştü.

Özellikle patlamanın olduğu noktaya gittim ve hatta oradaki polislerle ayaküstü sohbet ettim.

Memurlardan birinin yorumu aynen şu oldu; “Açılır açılmaz insanlar akın etti caddeye. İnanın sanki o olay burada yaşanmamış gibi gönül rahatlığı ve güven içerisinde geziyor insanlar."

Sonra kafeteryada oturan birkaç yabancıyla konuştum.

Mesela yanlarında küçük çocukları ile İstanbul’a gelen Katarlı bir aile vardı.

Neden burada olduklarını şöyle açıkladılar; “Bizim biletimiz Pazar akşamıydı. İstesek iptal ederdik ama gerek duymadık çünkü terör her yerde var. Sadece İstanbul’da değil. Paris’te de var. Londra’da da var. New York’ta da var. Eşimle birbirimize, ‘Bulacağı varsa bu bela her yerde bulur’ dedik ve seyahatimizi ertelemedik!”

Bu arada yanılmış olmamak için, herhangi bir iptal var mı yok mu diye yazıdan önce hem Turizm Bakanlığı’nı hem de Türk Hava Yolları'nı aradım.

Çok şükür…

Normalin dışında bir iptal falan olmamış.

Yani değerli okurlarım…

Hangi örgüt, hangi alçak derin yapı bilmiyorum... Çünkü PKK/PYD olduğu konusu henüz netleşmedi ancak PKK da olsa diğer başka bir örgüt de olsa fark etmez zira o bombanın patlatılmasının tek bir amacı vardı; O da Türkiye'nin şu anda en büyük gelir kaynağı olan turizme darbe vurmaktı!

Bunun böyle olduğuna dair en ufacık bir şüphemiz yok.

Ancak bilmeliler ki o niyetleri-çok şükür-istedikleri şekilde sonuçlanmadı!

Çünkü insanoğlu artık terörle mücadelede en etkin yöntemin asla onun amacına hizmet edecek eylem ve tavırlarda bulunmamak olduğunu öğrendi!

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar