Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

ABD’nin seçim sonucu nihayet belli oldu.

Joe Biden 46. Amerikan Başkanı olarak ilan edildi.

Şahsen ben memnumum sonuçtan.

Çünkü bu sonucun Amerikan halkının hayrına olduğunu düşünüyorum.

Ülkede daha evvel hiç olmadığı kadar özellikle siyahlara, Müslümanlara ve de Çinliler başta olmak üzere diğer ırklara karşı yükselen ırkçılığın Trump’ın kaybıyla geriye düşeceğine inanıyorum.

Bu böyle benim zaviyemde ama bugün yazacaklarım başka.

Bugün bizdeki Trumpçıların halet-i ruhiyesi ile ilgili iki çift laf edeceğim.

Enteresan ama Amerikalı Trumpçılardan daha fazla Trump’a sahiplik eden onu koruyan acayip bir kitle oluştu Türkiye’de de.

Bu kitle ABD’de seçimin başlamasından önce zaten atağa kalkmıştı Trump’ın lehine…

Seçimde kazanması için de canla başla epeyce mücadele verdiler.

Kaybıyla da resmen karalar bağladılar.

Açık söyleyeyim…

Sosyal medyada ya da köşelerde Trump lehine yazılanları okuyup ya da ekranlarda yapılan yorumları izleyip kıs kıs gülüyordum ben.

Çünkü Biden’ın veya Trump’ın kazanmasının ABD’nin Türkiye ile ilişkileri bakımından bir farklılık yaratacağına inanmıyordum.

Ha Biden, ha Trump…

Ne olacaktı?

Trump yeniden seçilse Türkiye ekonomisi şaha mı kalkacaktı?

Ya da Biden’ın zaferiyle yükselişte olan doların fiyatı küt diye aşağı mı inecekti?

Bunlar bir yana...

Trumpçı bizim bazıları ile ilgili şu soru var kafamda; Bu adamın başkanlığı döneminde Türkiye’yle kurduğu ilişkiler nasıldı ki?

Şahane falandı da ben mi yanlış okudum?

Deliler gibi Trump’ı savunanlar bu adamın Amerikan halkını canından bezdiren şımarıklığını, küstahlığını bir değil birden fazla kez Türkiye’ye karşı da kullandığını da unuttular mı?

Tamam Biden’dan çok hoşlaşmıyor olabilirler ama -ki Biden’ın başkanlık koltuğuna oturduktan sonra Türkiye’ye karşı nasıl bir tutum sergileyeceği de bilinmiyor! Belki de hiç beklenmedik bir biçimde iyi olacak- yahu bu adam bizim ülkemizin Cumhurbaşkanı’na; “Aptallık etme! Adam ol” mealinde çirkin, aşağılayıcı ifadelerle dolu bir mektup yazmadı mı?

Twitter’dan artistlik yapıp; “Daha önce de güçlü bir şekilde ifade ettiğim gibi, Türkiye benim harika ve emsalsiz mantığım çerçevesinde sınırı aştığını düşündüğüm bir şey yaparsa, Türkiye’nin ekonomisini tamamen yerle bir ederim. (Daha önce yaptım!)" diyerek tehditler savurmadı mı?

Tamamı kamuoyunun gözleri önünde cereyan eden tüm bu aymazlıklarına rağmen sanki bu vatanın evladı da gitmiş yaban ellerde gafil insanlara karşı savaşıyormuş gibi Trump’a kol kanat gerip, ölümüne sahiplenmek neyin kafası arkadaş?

Sırf Biden’ın başkanlığının Türkiye ile ABD ilişkileri açısından olumsuz olma riski var diye ırkçı, despot, kendini beğenmiş, narsist bir şuursuz için kendini heder etmek…

Sırf Amerikan halkının eski sağlıklı ruh haline dönüşlerinde demokratların yeniden gelmesinin hayırlı olacağına inançla Biden’dan yana tavır koyan insanlara; “Etekleriniz zil çalıyor! Sizi gidi hainler” falan diye saldırmak nasıl bir ruh halinin tezahürüdür kardeşim?

Hasta mısınız siz nesiniz yav?

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar