Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçeliler, "Hidayet Türkoğlu ve Ömer Onan gibi iki iyi Fenerli'nin olduğu Basketbol Federasyonu, nasıl Efes'e köle olup bizi ezdirir" diyor günlerdir.

        Çünkü Efes, o dünyanın abisi. Fenerbahçeliler'in bana en çok kızdıkları konu amatörlerin kapanması ya da küçülmesi önerilerim. İşte bu sezon bir kez daha görüldü ki erkek basketbol takımı özelinde F.Bahçe hep arafta kalıyor. Ya 5 milyon Euro'luk takım kuracaksın ve "Eurolig'den çekiliyorum. Ligde de küme düşmeyeyim yeter. Bayrak dalgalansın" diyeceksin ve sıfır zarar yazacaksın. Ya da 40 milyon Euro harcayıp hem Eurolig'de final four'a kalacaksın hem de "Sektörün abisi Efes gelsin de yensin yenebiliyorsa" diyeceksin. Ama 30 milyon Euro zarar yazacaksın. Ama son 3 sezondur olduğu gibi hem 15-20 milyon Euro zarar yazıp hem de bir şeyler kazanamayınca tam anlamıyla bir saçmalık ortaya çıkıyor. Bence şube kapatılmalı. Şirket takımları ile rekabet etmen mümkün değil. Zaten bu sene Spor Yasası'nın uyum yılı. Gelecek sezondan (2023-24) itibaren futbolun 1 kuruşu başka yere harcanamayacak. Mecbur küçüleceksin.

        Gelelim asıl meseleye..

        Fenerliler aslen bakış açısına kızmalı. Hidayet Türkoğlu bir kez daha seçime girerken de şimdi yeni TFF kurulurken de adayların önce F.Bahçe'ye uğraması lazım. Yayın ihalesine girecek şirketlerin de.. Çim satacakların da.. Teknoloji satanların da.. Futbol ve basketbol sektörüne girecek kim varsa önce F.Bahçe yönetimiyle görüşmesi lazım. En az 3-4 takımda eski Fenerbahçeli oyuncu hocaların çalışması lazım. Bir iki tane genç hocanın yurtdışı eğitimine gönderilmesi lazım. Yani bir oluşum yapılırken de sektörde yeni bir boşluk olduğunda da Fenerbahçe'nin etkin olması lazım.

        "Biz karışmıyoruz" demek belki ideal olandır. Ama gerçekçi değildir. Siz karışmazsanız karışırlar sonra "Bir şehre göre yapılanan futbol" dersiniz. Ortalıkta 'Büyükekşi'nin Listesi' diye gezen; yönetim kurulu isimlerinin olduğu iddia edilen listenin en az yarısının üfürme olduğuna inanıyorum. Ama eğer doğruysa Fenerbahçe hiç lige başlamasın. Hidayet'e; Büyükekşi'ye ya da başkasına da sonradan kızmasın. Yapılanmada rol alınsın.

        Futbol, iş dünyasına benzemez. Sektör temsilciliği yeterli olabilir iş dünyasında. Futbolda camia liderliği şarttır. Basketbolda Efes'in olduğu gibi..

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar