Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yeni TFF Başkanı, 17 gün sonra belli olacak. Kim atanırsa atansın Türk futbolunu kurtarmak için girişimler yapacaksa hemen uygulamaya konulabilecek 2 - 3 devrim var.

        Türk futbolunu bitiren; Mbappe'ye 300 milyon sadece imza parası veren Khalifa'nın Türk futboluna bu meblağın yarısını bile vermemesinin 2 temel sebebi var:

        1- Temposuzluk ve oyunun akmaması

        2- Adaletsizlik..

        Bu iki unsurun da merkezinde hakemler, kurullar ve kurallar var.

        Çözüm aslen çok basit. Zor olan bu devrimi yapabilecek iradeye sahip olmak.

        Arz edeyim;

        1- Temposuzluk ve oyunun akmamasının çözümleri:

        A- Sakatlık gerekçesiyle topu taca atmak yasaklanmalı. Ciddi bir baş ve boyun travması ya da bir kırık-kopma gibi bir durum harici hakem oyunu durdurmayacak. Kulağına dirsek geldi, ya da yorulduğu için yerde yatan varsa yatsın. Takımı 10 kişi oynasın. Ciddi sakatlığı olmayan yerde yatmak istiyorsa kendisi bilir.

        B- Sakatlık nedeniyle oyun durursa, sakatlanan oyuncu en az 3 hatta 5 dakika kenarda bekleyecek. O esnada takımı 10 kişi oynayacak.

        C- Galibiyete 4 puan verilecek. "Yenemiyorsan yenilme" mantığındaki Türk hocalarımızın yeteneklerini bir görelim bakalım!

        D- Bir kulüp, bir sezonda maksimum 3 hoca ile çalışabilir kuralı getirilmeli. İleride de bu sayı 2'ye düşürülmeli. Böylece başkanlar baştan hoca seçerken daha ciddi düşünsün. Daha fazla proje dinlesin. Projeye göre hoca seçsinler. Torpille hoca almasınlar.

        2- Adaletsizlik. Bu da kısa sürede tam çözülmese de yol alınabilecek başlık.

        A- MHK Başkanı kesin yabancı olacak. VAR hakemleri yabancı olacak. Böylece "VAR'ı idare eden şampiyon olur" önermesi biter.

        B- Servet Yardımcı/Mustafa Hacıkerimoğlu inisiyesinde tarihin en şaibeli liginin yaşanmasına sebep olan 5 hakemin hakemlikleri bitirilecek.

        C- Kurullara bir tane bile spor hukukçusu alınmayacak. Mümkünse futbolla hiç ilgisi olmayan yine mümkünse topu görse bomba sanacak kadın hukukçulardan kurulları oluşturulacak. Böylece "onun adamı"; "falancanın ortağı" gibi şayialar da bitecek.

        D- En önemlisi ödemeler dengesi. 2 aydan fazla ödeme erteleyen kulüplere yayın ödemesi yapılmayacak. O para doğrudan alacağı olan oyunculara ödenecek. Parasını alamayan kimse manipülasyona açıktır. Ödeme dengesini TFF sağlayacak.

        Gerçekten zor kararlar; zor işler değil bunlar. Bu kararları ciddiyetle uygulayan TFF Başkanı tarihe geçer. Gerisi idare-i maslahatçı olur.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar