Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sonuncusu Galatasaray'a karşı 8 maçının 7'sini kazanan, taraftarını yeniden tribüne çekmiş Fenerbahçe, küme düşmesi neredeyse kesinleşmiş Göztepe'ye karşı kesin favoriydi. Hele 5. dakikada Serdar Aziz'in kafa vuruşu ile gol gelince fark beklentisi başladı.

        Lakayıt, tutuk, geçmiş maçlarına oranla temposuz her şeyin başında konsantresiz olan Fenerbahçeli oyuncular maça bir türlü giremedi. 20'de Zajc'ın golü iptal edildi ve o andan itibaren Göztepe maça döndü. Sakatlanan Pelkas'ın yerine Attila'yı sol beke çekip Ferdi'yi öne atan İsmail Hoca, bu tercihinden sonra Attila ile hiç top çıkarılamadığını görüp pişman olmuş olabilir. Bütün 2. toplar İzmirliler'deydi. Serdar Dursun bile top tutamadı düşünün..

        41 ve 42'deki 2 net pozisyonun birinde Altay skoru tuttu, Halil'in şutu az farkla auta çıktı. Taraftar homurdanmaları arasında gidilen soyunma odasında İsmail Hoca acaba ne yapacaktı? 2. yarıya İsmail Hoca 3-4-3 ile başladı. Attila-Kim-Serdar 3'lüsü önünde Zajc - Crespo vardı. Sol kenar Rossi sağ kenar Osayi idi. Öndeki 3'lü Mert Hakan Ferdi ve Serdar Dursun'du. Ama bu sistem de işlemedi. Sorun formasyon değil bireysel performans yetersizliğiydi. Nitekim Göztepe yine oyun üstünlüğünü aldığı anlardan sonra 68'de İsmail Hoca iki Serdar'ı ve Mert Hakan'ı alıp yine 4-2-3-1'e döndü. Tandem Kim ve Attila oldu Ferdi yine sol beke geçti. Arda Güler - Valencia ve Berisha sahaya girdi. Temposuzlar çıkıp tempolular girince Göztepe'nin etkinliği sona erdi.

        Arda Güler, Rossi'ye yapılan penaltıyı gole çevirince maç bitti. Arda Güler'i çok seviyorum. Taraftarı da anlıyorum. Lakin takımın penaltıcısı o dakikada Arda değil de başkasıysa penaltıyı da o kullanmalıdır. Yok o dakikada sahada olanlar içinde penaltı için yazılan yoksa o zaman Arda kullanabilir. Gerisi ciddiyetle bağdaşmaz. Fenerbahçe haftaya Rize'de daha ciddi ve konsantre ile oynamak zorunda. Bu maçtan takıma ve oyunculara kalan en önemli ders ciddiyetin en mühim unsur olduğudur. Rakibe hep saygı duymak gerekir. 3 puan serisine bir başkasını eklemek güzeldir.

        Konsantre olunduğu takdirde devamı da gelecektir.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar