Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son 6 yıldır Fenerbahçe kendi evinde G.Saray'ı yenemiyor; son 2 sezonda da yeniliyordu. Bu sezon son haftalardaki form durumuna göre Fenerbahçeliler belki de son yıllarda ilk kez bu kadar ümitli maça geldiler. Adeta "Yeniden kazanma zamanı"nı hissetmişlerdi.

        Her iki takım da klasik 11'leri ile maça başladılar. Bir tek sol bekte Ferdi'yi tercih etmişti İsmail Kartal. Maça iki ekip de dengeli başlasa da oyun üstünlüğü 10. dakikadan itibaren Galatasaray'a geçti. G.Saray tehlikeli bir iki akın geliştirdi ama F.Bahçe savunması engelledi. F.Bahçe dengeyi kaybetti derken Mert - İrfan - Osayi üçlemesinin paslaşmaları ile gelişen tek doğru dürüst akında ev sahibi Zajc ile golü buldu. Devre sonuna yakın Kerem'le bulunan pozisyonda Altay skoru tuttu.

        2. yarıda maç yine dengeli başladı. Fenerbahçe savunmasını daha sertleştirdi. 60 civarında Mert Hakan, faul olmayan pozisyonda Marcao'yu attıracağım diye faul olmayan bir pozisyonda 5 takla atıp oyunun durmasına neden oldu. Yerde 2 dakika yattı ama kavga etmek için ayağa kalktı. Sonra o lüzumsuz gerilim maçı sertleştirdi. Balans bozuldu derken Osayi yine iyi bir top getirdi Mert Hakan'ın aşırtması Serdar Dursun'a asist oldu. Fenerbahçe rahatladı. Gerilimle uğraşmayı bırakıp top yapmaya başladılar. Halil Dervişoğlu'nun çalım katkısı ile G.Saray maç boyu ilk defa bu kadar çok akın devamlılığı yaratsa da pozisyon üretimine dönüşmedi bu baskı. 86'da atılan gol el gerekçesiyle iptal edilince maç bitti.

        Kim Min Jae - Crespo ve Zajc çok iyi oynadılar. Ama Osayi her iki golde de katkılarıyla öne çıktı. İrfan da liderliğe iyiden iyiye alıştı. G.Saray'da herkes olabildiğince mücadele etse de Gomis hiç yoktu. Kerem de iyi değildi. Babel - Marcao - Berkan ve Halil iyi isimlerdendi. İsmail Kartal, son 8 maçın 7'sini kazanarak büyük bir işe imza attı. Kalan 6 maçta da Fenerbahçe, yeni yerleştiği 2.liği koruyacaktır. Galatasaray ise Domenec Hoca'yı tartışacağına istikrarlı bir başkanlık sistemini nasıl getirirler onu tartışmalı.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar