Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aslında milli aralar, yükseliş grafiğinde olan takımlar için dezavantaj, düşüşteki takımlar için de avantajdır. İsmail Kartal'ın yükselişteki takımı; Karaman'ın yeniden puan almaya başlamak için bu maçı seçen takımına karşı klasikleşmiş kadrosuyla sahadaydı. Sakat-cezalı olmadığı takdirde Novak ile Attila yer değiştirir o kadar. Kadro istikrarını sağlayan, savunma önü ikilisini kesinleştiren Kartal, yine planlarına uygun olarak önde ani baskılar yaptırdı oyuncularına. Bu şekilde kapılan toplarla 2 kez net pozisyon buldu Fenerbahçe, İrfan ve Serdar Dursun skor yapamadı.

        Ardından belli ki çalışılmış bir duran top organizasyonunda vasat altı bir 10 numara iken Vitor Hoca zamanında ideal bir 8'e dönüşen Zajc skoru buldu. Farkı 2'ye çıkaracak 2 pozisyon daha bulup atamadılar. 37'de Emrah'ın tehlikeli frikiği dışında kaleyi bulan şutu olmayan Kayseri, muhtemelen 'devre böyle bitsin' diye düşünürken İrfan'ın klas pasında Rossi 2. golü attı. Benim aklımda ise 2 enstantane kaldı. İlk golde Gustavo'nun kulübeden ayağa kalkmayıp sevince katılmaması ve soyunma odalarına gidilirken Mert Hakan'ın Rossi'yi alnından öpmesi. Buradan açıkça yazıyorum. Fenerbahçe 3'ü tartışmasız net transferle seneye şampiyonluğun en net adayıdır.

        Ama şampiyonluk için asıl ihtiyaç pozitif enerjidir. Fenerbahçe'nin seneye sahada negatif enerji veren herkes ama herkesten kurtulması şarttır. Bu isim ister Luiz Gustavo olur ister Mesut Özil. Bu takım, birbirlerine sarılan iyi oyuncular grubu oluşturmak zorundadır.

        2. yarıda takımın liderliğini sözel olarak almış ama fiziken henüz bu maça kadar gösterememiş olan İrfan, ilk yarıdaki iyi oyununu muhteşem bir golle süsledi. İrfan golünü attıktan sonra top toplayıcıdan topu istedi ki yeni doğacak bebeğine bir gönderme yapsın. Ama belli ki altyapıda fair play öğrenmemiş genç adam, İrfan'a topu vermedi. Ben Kayseri yöneticisi olsam o altyapı oyuncusu top toplayıcıya tahtaya yüz kere "Fair Play" yazdırırdım.

        Sonra Kayseri taraftarının klas protestosu ve oyuncu değişiklikleri vardı.

        Tempo düştü kafalarda G.Saray maçı başladı. Ferdi'nin sol beke girmesi İsmail Kartal'ın bir başka doğrusuydu. Ferdi Zajc'ın yerinde de Mert'in yerine sağ önde de oynayabilirdi ama sakatlıktan çıkmış bir ismin alışık olduğu yerde oynaması doğrudur.

        Kendini hala büyük star zannetme hatasında olanlardan; negatif enerjililerden; yaşı geçmiş 'bir zamanlar' oyuncularından ve sadece sızlananlardan vazgeçip iyi bir TAKIM ortaya çıkaran İsmail Kartal'ı tebrik edelim. Yeniden tekrar edelim, mevcut kadroda önemli bir kayıp olmadan 3'ü net kalitede transfer lazım evet ama asıl ihtiyaç son 7 maçtaki pozitif takım ruhu..

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar