Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Türk teknik adamlarımız, hızlanan - tempolanan - ivmelenen ve uzun süredir DİKİNE oynanan futbolun gerisinde kaldılar. Hatta bazıları geride kaldığını kabul etmek bir yana bu gerçekleri inkar etme yoluna gittiler. Eleştirmenleri suçladılar. İşte Fatih Terim, 3 yılda doğru dürüst Avrupa galibiyeti alamadı.

Şenol Güneş, Euro 2020'de yediğimiz ağır dayağı analiz edemedi.

Bizim hocalarımız, tempo yerine ayağı iyi oyuncu tercihleri yaptıklarından, taktik bilgileri konusunda ciddi eksik olduklarından Avrupa'dan hep üzüntüyle döndük.

☆☆

Şimdi hem Dortmund hem de Lazio maçında gördük ki hocalarımız tempoya karşılık verme ve fizik mücadelelerde eksik kalmama konusunu önemsemişler.

Sergen Hoca, tespiti yapmış ve "115 KM üzerinde bir koşu mesafesine ulaşmalıyız" demişti. İşi sadece koşu mesafesine bırakmadığı maç sonu demecinde saklıydı. Yalçın dedi ki : "40-45 arasındaki dağılmamız 2. gole neden oldu. Düzeltmemiz gereken bir durum." Tespitler doğru.

Hem Yalçın'ın hem de Terim'in takımları, oyuna giriş, paslaşma düzenleri konusunu çalışmışlar belli. Beşiktaş da Galatasaray da tempo olarak rakiplerine yetiştiler. Bire bir fizik mücadelelerde geride kalmadılar. Lakin taktik olarak hala biraz gerideyiz. Rakip yarı alanda işi hala doğaçlamaya bırakıyoruz. Bu özelliği geliştirmemiz lazım. Hem Yalçın hem Terim'in artık çizilmiş hücum planları konusunda kendilerine bir adım daha yatırım yapmaları gerektiğini düşünüyorum..

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar