Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Müzik dünyasının en seksisi Gülşen, her yeni işinde yukarı taşımayı bir borç bildiği çıtasını daha da yükseğe bıraktığı yeni şarkısı ile gündemde. Ozan Çolakoğlu ile yeniye ulaşmak üzere çıktıkları yol R&B sularına, oradan da hit şarkı Bir İhtimal Biliyorum’a ulaşmış. Aslında şarkı ilk dinlediğinde içine çeken, tekrar tekrar dinleme ihtiyacı uyandıran önceki Gülşen hitlerinden değil. “Of Of”tan beri süregelen dinler dinlemez dilinize yapışan bir şarkı değil belki ama bir de bakıyorsunuz gün içinde ya da gece yatarken “Yanıyo, yanıyorum” diye şarkıyı söylemeye başlamışsınız bile.

        ***

        Muhafız’da olan biten

        Merakla beklediğimiz Netflix dizisi The Protector’ün son bölümünü de izleyip öyle yazmak istedim ve nihayet diziyi bitirdim. Can Evrenol sinemasından -fazlasıyla ürksem de- çok hoşlanan biri olarak, onun yaratıcı çekimlerini çok sevdiğimi söyleyebilirim. Sosyal medyada dolaşan bilekten kırılan el sahnesi konusunu talihsiz bir an olarak nitelendirsem de koca diziyi bu sahne özelinde gömmek olmuyor. Zaten yönetmenin filmlerini izleyenler bu sahneye o kadar takılmamıştır. Bir kere İstanbul sokaklarında geçen bir süper kahraman dizisi izleme keyfi bir başka olmuş. Yakın zamanda heyecanımızı kursağımızda bırakan Yaşamayanlar fiyaskosundan sonra korkarak yaklaşsam da dizi sizi içine çekmeyi biliyor.

        ***

        Atina’daki disko delileri

        80’lerde büyüyen ve ailesi disko müzik hastası olan biri olarak o dönemin yeniden ilgi görüyor olması mutlu ediyor. Bu yüzden Atina’da karşıma çıkan Disco Freaks (Disko Delileri) gecesine ayrı bir sevindim. Atina’nın Reasürans Çarşısı diyebileceğimiz City Link’in içinde kapısında tabela olmayan gizli bir kapıdan girilen Salon de Bricolage’da düzenlenen gece tavandan sarkan disko topları ve patenler sayesinde Amerikan filmlerinde bolca rastladığımız okul balosu havasına bürünmüştü sanki. Salon de Bricolage aslında sadece üye olanların alındığı, özel gecelere ev sahipliği yapan bir mekan olsa da cuma geceleri Studio 54 ruhuna büründüğü için konuya hakim herkese açık. O gece tanıştığım mekanın ortağı Chrysanthos Panas, 25 yıldır Atina eğlence sektörünü eğlendiren, gece hayatı konusunun bilirkişisi. Hal böyle olunca mekandan çok arkadaşınızın geniş salonunda takılıyor gibi oluyorsunuz. Ayak üstü yaşadığımız tanışmada hemen konu İstanbul gece hayatına bağlandı tabii. Dünyada hala henüz daha iyi müzik keşfedilmemişken bu tarz mekanların İstanbul’da da çoğalması ne güzel olurdu.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar