Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP-İYİ Parti ittifakı ile ilgili pek de olumlu haberler gelmiyor. İki parti iller ve isimler üzerinde anlaşmazlık yaşıyor. İYİ Parti Ankara ve Manisa’yı istemekte ısrarlı görünüyor. CHP ise özellikle Ankara’da muhakkak aday çıkaracak, Parti içinde hoşnutsuzluk olsa da hâlâ en kuvvetli aday Mansur Yavaş.

        Dün CHP’nin ağır toplarından bir ismin beni aradığından bahsetmiş, verdiği kulis bilgilerini paylaşmıştım. Aynı isim İzmir’i sorduğumda çok ilginç bir şey söyledi. Aziz Kocaoğlu’nun ağırlığını biliyoruz. Ben daha önce en kuvvetli adayların başında Kocaoğlu’nun desteklediği Alaattin Yüksel’in geldiğini yazdım. Tunç Soyer, Kocaoğlu ve dolayısıyla teşkilat arkasında olmadığı için devre dışı.

        Aziz Kocaoğlu
        Aziz Kocaoğlu

        HER İSİM ONA ÇIKIYOR

        Ancak kaynağıma göre İzmir’de Kocaoğlu’nun desteklediği isim değil, son anda Kocaoğlu’nun bizzat kendisi de yeniden aday yapılabilir! "Aday olmayacağını açıkladı, Muharrem İnce ile yaşanan kurultay geriliminden beri Kılıçdaroğlu ile ipler koptu, diye biliniyor. Bu nasıl olacak?" diye sorduğumda "Zaten mevcut tabloda defacto Kocaoğu girecek şeçime. Gücü, desteği çok fazla. Onun işaret etmediği bir ismin şansı yok. CHP ya onun arkasında olduğu adayla çıkacak ya da bizzat kendisiyle, sonuçta Kocaoğlu ya da Kocaoğlu çıkacak" dedi.

        BEŞİKTAŞ'TA O İSİM Mİ DEVREDE?

        Gelelim İstanbul’un ilçeleri ile ilgili kulislere… Beşiktaş ile ilgili çarpıcı bir iddia attı ortaya kaynağım. "Rıza Akpolat ismine dikkat et" dedi. "Bahçelievler ilçe yöneticiliği yaptı. Beşiktaş’la ne alakası var, diyeceksin, yok hiçbir alakası. Ama güçlü bir aday adayı. Çünkü çok ilginç bir bağlantısı var" dedi. "Neymiş?" diye sorunca "Kendisi Erdoğan Toprak’ın muhasebecisi. Onu Beşiktaş’a Toprak koymak istiyor. Teşkilat çok rahatsız" diye ekledi.

        Bülent Kerimoğlu
        Bülent Kerimoğlu

        BAKIRKÖY'DE "KEMAL BEY FAKTÖRÜ"

        Bakırköy için AK Parti ANAP’lı eski belediye başkanı Ali Talip Özdemir’idüşünüyor. CHP kimi koyacak? Partinin içinden mevcut başkan Bülent Kerimoğlu’na yönelik olumsuz bir tavır olduğu kulağıma geliyor ancak Bülent Bey, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakın olduğu bir isim. Bu nedenle yeniden aday olma ihtimali yüksek. Kaynağıma sorduğumda "Evet, Kerimoğlu, Kemal Bey faktörü sayesinde yeniden aday" dedi.

        KADIKÖY İÇİN EN GÜÇLÜ İSİM KİM?

        Kadıköy’de aday enflasyonu yaşanıyor. Eski başkan Selami Öztürk de, yazar Sunay Akın da aday adayları arasında. Ancak ben İl 2. Başkanlığı yapan Şerdil Dara Odabaşı’nın en kuvvetli isim olduğunu işittim. Urfalı, Kürt seçmene hitap ediyor ve partiye emek veren bir kişi.

        AK PARTİ VE CHP'NİN AĞIR TOPLARI KARŞI KARŞIYA MI GELECEK?

        Kürt seçmen demişken Esenyurt için de Sezgin Tanrıkulu’nu duyuyorum. Kendisinin çok istekli olduğunu sanmıyorum, milletvekilliği de bir handikap ama kulislerde Esenyurt için AK Parti’nin Mehdi Eker’i düşündüğü, onun karşısına da Sezgin Tanrıkulu’nun düşünüldüğü dillendiriliyor.

        Mehdi Eker
        Mehdi Eker
        Sezgin Tanrıkulu
        Sezgin Tanrıkulu

        ***

        Çağan Irmak erkek egemen kalıplara teslim olmuş

        Çağan Irmak’ın "Bizi Hatırla"sını birkaç gün önce izledim. Altan Erkekli’nin ve Sumru Yavrucuk’un oyunculuklarını çok başarılı buldum. Irmak’ın tutkun olduğu Ege görüntüleri insanı hayallere sürüklüyor. Filmden ağlamadan çıkmak imkansıza yakın. Duygu yoğunluğunu artırmak için her ögeyi kullanmış yönetmen. Efekt, görüntü, hikaye…

        Ancak ben genel olarak filmde zorlama bir "prototipleme" çabası hissettim. Resmedilen "beyaz yakalı, modern, hayatın özüne yabancılaşmış, gerçek diyalogkuramayan aile" modelini fazla klişe ve "fake" kurgulamış diye düşündüm. Mesela "Rüzgarda Salınan Nilüfer"de Seren Yüce aynı sosyal sınıftan olan "beyaz" karakterleri çok gerçekçi resmetmişti, Çağan Irmak ise bunu başaramamış.

        Bir kadın olarak da Özge Özberk’in canlandırdığı karakter modelinin kadın karşıtı bir erkek klişesi olduğuna inanıyorum. Çağan Irmak bence bilmeyerek erkek egemen düşünce kalıplarına teslim olmuş. Erkek karaktere şefkatli yaklaşırken, kadına karşı son derece merhametsiz. O karakterin tek bir olaya bağlantılı olarak ve bir gün içinde değişmesi de bana eski dönemin fantastik Türk filmlerini hatırlattı.

        Filme genel olarak bir "mesaj kaygısı" hakim. Irmak, bunu seyircinin gözüne sokuyor. Özellikle de oğul rolündeki Tolga Tekin’in Altan Erkekli ile hastanedeki diyaloğunun -içeriğine tamamen katılsam da- didaktik olmaktan kurtulamadığını düşündüm. "Bizi Hatırla" ile maalesef dokunaklı bir seyirliğin ötesine geçememiş Irmak. "Babam ve Oğlum" ve "Unutursam Fısılda" gibi önemli eserlere imza atan değerli bir yönetmen için özen gösterilmemiş bir iş olmuş…

        ***

        Ev zamanı

        Feci bir rüzgar, pis bir yağmur… Normalde yağmuru seven ben bile iki gündür aralıksız ve insanın gözünün içine yağan şeyden bıktım. Nem yüzünden soğuk da öyle keskin ki… Dışarı çıkmak bir eziyet.

        Böyle havalarda elimden geldiğince programımı hafifletip, tembelliğime bahane yaratıyorum. Üstelik şimdi hafta sonu. Tam da evde kalıp, keyif yapma vakti.

        Ama böyle soğuklar insanı şeytanla işbirliğine zorluyor. Tatlı, çikolata, ne bulsa yemeye teşvik ediyor. O nedenle biraz eski tarifleri karıştırdım ve tam da bu haftasonu için kolay ve "suçsuz" bir reçete buldum.

        ÇİĞ BROWNIE

        Malzemeler: 6-8 tane iri hurma-bir avuç ceviz içi-bir yemek kaşığı kakao-bir yemek kaşığı bal-bir yemek kaşığı yağ (hindistan cevizi yağı bulsanız harika olur olmazsa evde ne varsa)-bir tatlı kaşığı su-bir tutam tuz-20 damla vanilya ekstratı (yoksa yarım paket vanillin)

        Yapılışı: Hurmaları, kakaonun dörtte üçünü, 15 damla vanilya ekstratını, suyu ve tuzu blendardan geçirin. Yağlı kağıt serdiğiniz borcama bu karışımı yayın. Bir kasede kalan kakaoyu, balı, vanilyayı ve yağı karıştırın ve sosu tepsideki karışımın üzerine dökün. Dolapta en az 2 saat bekletip dilimleyin.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar