Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

DEPREMİN üzerinden geçen süre, üçüncü ayına giriyor.

İlk günlerdeki toplumsal duyarlılık devam etmekle birlikte, diğer illerden ilk gün yardıma koşanların ağırlıklı bölümü de ister istemez evlerine, kentlerine döndü.

Bununla birlikte büyükşehir belediyeleri arasındaki dayanışmanın parti ayrımı gözetmeksizin eksiksiz sürdüğünü de belirtmeliyim.

İklim koşulları dolayısıyla biraz ağır ilerliyor olsa da moloz kaldırılması işleminin büyük bölümü tamamlanmış.

Bundan sonraki sürece ilişkin planlamalar da yapılmış…

Konteyner kentlerin ardından, prefabrik evler de bitmek üzere…

Bütün bunlarda yol kat edilmesine karşın, depremin ağır etkisini yaşayan illerin geleceğe ilişkin ciddi sorunları bulunuyor.

Çünkü belediyelerin büyük bölümü insan kaynağı kadar, iş makinalarını da depremin altında veya bu sürede çok yoğun çalıştırdığı için kaybetti…

Onların yerine de yenilerinin konulması özellikle de vergi gelirleri düştüğü için çok olanaklı değil.

O nedenle bir an önce deprem bölgelerindeki illerin belediyelerine ek ödenek çıkarılması, tabela, iş yeri gibi vergi gelirlerinin yok olmasından doğan eksikliklerinin de tamamlanması gerekiyor.

GETİRDİKLERİMİZ KALSIN

Depremin en ağır etkisinin görüldüğü Hatay da bunlardan biri…

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile sohbet ederken bu konulara vurgu yaptı ve duygu dolu kelimelerle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentine yaptığı jesti anlattı.

Hatay’a İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Konya, Kayseri, Kocaeli gibi destek veren kentler arasında bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi çok sayıda iş makinası da getirmiş.

Başkan Savaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile konuşurken iş makinalarının katkısına dikkat çekip, kendilerinde fazla miktarda bulunmadığını belirtmiş.

Soyer bunun üzerine, “Bizim getirdiklerimizi geri götürmeyelim, size hibe olarak bırakalım” deyince Başkan Savaş duygulanmış.

Soyer’e olan teşekkürlerini iletip o anı anlatırken hala gözleri doluyor, sesi titriyordu…

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar