Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 100 bin imzayı bularak Cumhurbaşkanı adayı olmaya hak kazanan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye ziyarete giderken herkesin aklında aynı soru vardı.

“Kendisine çekilmeyi önerip, herhangi bir teklifte bulunacak mı?”

Hemen belirteyim, İnce’nin de dün TV100’de Ece Üner’in sorularını yanıtlarken açıkladığı gibi Kılıçdaroğlu bir teklifte bulunmamış…

Ağırlıklı olarak deprem ve sandık güvenliği üzerinde durulmuş.

İnce, geçmişe atıf yapıp kendi Cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında sandıkların nasıl boş kaldığını hatırlatıp, neler yapılması gerektiğine ilişkin bazı önerilerini dile getirmiş.

Bu aşamada da CHP çevrelerinden kendisine gelen tepkilerden yakınmış, bu tepkilerin devamı halinde ikinci turda seçmen sevkinde yaşanabilecek sıkıntılardan söz etmiş.

CHP yöneticilerine neden bir teklifte bulunmadıklarını sorduğumda, İnce’nin konuşmasının bütününden geri çekilme gibi bir emarenin alınmadığını o nedenle böyle bir teklifin yapılmasını doğru bulmadıklarını belirtti.

Zaten öteden beri kendisine bir teklifte bulunmak veya milletvekilliği bakanlık vermek gibi bir düşüncelerinin de olmadığını, sadece ön kesmemesi için kendisine zamanında anımsatmada bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

Memleket Partisi’ndeki beklenti ise ilk turda ciddi bir oya ulaşacakları yönünde.

Bu aşamada 10 Nisan’da milletvekili listeleri teslim edildikten sonra CHP içinden yükselecek tepkili bazı isimleri de Memleket Partisi’nden ek listeler verilirken aday gösterme gibi arayış içinde…

Görünen şu ki, CHP İnce’den çekilmesini, Memleket de CHP’den gelecek olanları bekliyor…

Anlaşılan o ki İnce ilk tura kesin girecek; eğer Kılıçdaroğlu ilk turda az bir farkla çıkmaz veya ikinci turu zora sokan sonuçla karşılaşılırsa da hesaplaşma öyle böyle olmayacak…

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar