Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UEFA Uluslar Ligi grup maçında Lüksemburg’la berabere kalan Milli Takım, B Ligi’ne çıkmayı başardı.

        Karşılaşmanın bütününde daha iyi top yapan Milliler, ikinci yarı üstün bir oyun sergiledi. Birçok pozisyondan yararlanamadık. Rakip takım ise yakaladığı 3 fırsatı gole çevirmesini bildi. İlk yarı orta alanın vasat oyunu dikkat çekti. Son anlarda yapılan değişiklikler takımın etkisini artırdı.

        İlk yarı ilginç bir maç izledik. Sürekli yağan yağmur, top kayıplarına neden oldu. İki hatalı gol yedik. Bu seviyede bir maçta olmaması gereken hatalar yaptık. İlk golde, kaleciden gelen topu Eren ile Uğurcan paylaşamadı. Topu ağlarda gördük. Uğurcan gereksiz ileri çıktı. Eren, kalecinin çıktığını görmedi.

        İkinci yenilen golde ise Kaan’ın büyük hatası vardı. Ayağında topu fazla tutunca, kaptırdı. Ardından ikinci golü yedik.

        Cengiz’in penaltı golü ile 1-1’i yakalayan Millilerin şans yanındaydı. Cengiz’in ortaladığı topu Lüksemburg savunması kendi ağlarına gönderince ilk yarı 2-2 berabere bitti.

        Zaman zaman iyi paslar yaptık. Ancak, ofansif olarak organize olamadık. Kalabalık savunmada kaybolduk. Şut denemelerimiz başarısızdı. Halil, vasatın üzerine çıkamadı. Cengiz, top ayağına geldiğinde oyunda vardı. Enes’e hava topu gelmedi. Orta alan, rakiplerini durdurmakta zorlandı. İki pasla ceza alanımıza rahat girdiler.

        Orkun yalnız kaldı. Ferdi, ofansif olarak iyi işler yaptı. Yavaş oynamamız rakibin çabuk kapanmasına neden oldu. Yüksek tempoyu başaramadık. İlk yarı performansımız galip gelmeye yetecek düzeyde değildi.

        İkinci yarıya Tolga ve İrfan Can hamlesiyle başladık. Topa daha çok hakim olan taraftık. Oyun üstünlüğünü ele geçirdik. Ancak, Enes ve Eren’in kafa şutlarından bir sonuç alamadık.

        Savunmayı iyi yapan Lüksemburg, uzun toplarla pozisyon bulmaya çalıştı. Yine hızlı bir kontratakla 3. golü ağlarımıza gönderdiler. Savunmanın hatası dikkat çekti.

        Golden sonra baskıyı artırdık. Beraberlik golü İsmail’in harika bir vuruşu ile geldi. İlk maçında attığı golle takımın B Ligi’ne çıkmasını sağladı. Rahat kazanmamız beklenen maçı zor da olsa berabere tamamladık.

        KUNTZ TARTIŞMASI?

        İşin bir de Kuntz cephesi var. Kısaca özetleyelim.

        Milli Takım Teknik Direktörü Alman Stefan Kuntz, son haftanın tartışılan ismi oldu.

        Daha önce Beşiktaş’ın formasını giyen Kuntz, Almanya’daki başarılı kariyeri sonrası Türkiye Milli Takımı’nın başına getirilmişti.

        10 maçta; 7 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgi alan Kuntz’un görevden alınacağı söylentisi dolaşmaya başlandı.

        Bilindiği gibi, UEFA Uluslar Ligi C grubunda mücadele eden Milliler, Faroe Adaları’nı 4-0, Litvanya’yı 6-0 ve 2-0, Lüksemburg’u ise 2-0 yendi.

        Bu sonuçların ardından Alman Teknik Direktör Kuntz'un neden değişmesi gerektiğini anlamak elbette güç.

        Göreve yeni gelen Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, bu konuda yoğun bir baskı altında. Çıkan haberlerin kaynağı tam olarak bilinmiyor. Yine de Federasyonu etki altına almak adına yapılan haberleri okuyoruz. Birileri bu değişimi yapmak için büyük uğraş veriyor. Bir süredir bu yönde bir girişim olduğunu anlıyoruz.

        Bu konuda, Federasyon Başkanı Büyükekşi noktayı koydu. Kuntz’la yola devam edileceğini açıkladı.

        Şimdilik, bu değişimin üstü örtüldü. Bu konuda ısrarlı olanların planı tutmadı.

        Yarın ne olur bilmek zor…

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar