Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçtiğimiz hafta İzmir’de seçim telaşı içinde gümbürtüye giden bir gelişme yaşandı. Olay şu:

        İzmir Büoyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü ekiplerinin Menderes’teki bordür döşeme çalışmaları Menderes Belediyesi ekipleri tarafından engellendi.

        Öyle-böyle bir engelleme değil ama. Menderes Belediyesi’nin iş makinaları bizzat Belediye Başkanı Bülent Soylu talimatı ile İZSU ekiplerinin planlanan çalışmayı yapmasına izin vermedi. Yani “fiziki” bir engelleme söz konusu. İZSU ekipleri ne kadar yalvardılarsa netice alamayınca, olay savcılığa ve kaymakamlığa intikal etti.

        Başkan Soylu, bu garip direniş için kendince haklı bir mazeret öne sürdü.

        İZSU bu tip hizmetler sonrası, çalışma yaptığı bölgeleri aldığı gibi teslim etmiyormuş.

        Ortalık toz-toprak içinde kalıyormuş... Duyurulan gerekçe bu.

        Doğrusu bu gerekçe bana pek inandırıcı gelmedi. İZSU ekipleri benzer çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 30 ilçede de yapıyor.

        Bu ilçelerden 22’si CHP’li, 7’si AK Partili, 1’i de MHP’li başkanlar tarafından yönetiliyor. Bu güne kadar hiç birinde böyle bir gerekçe ile engelleme yaşanmadı. Zira partisi ne olursa olsun hiçbir başkan halkın hizmet alma hakkını kısıtlama hakkını kendinde görmedi. Ama Bülent Soylu bu engellemeyi görev addetmiş olacak ki, hiç kimseden onay almaya gerek görmeden kendini yetkilendirmiş ve bu mantık dışı uygulamayı hayata geçirmiş.

        Böylesi garip bir durumla karşılaşınca insan ister istemez altında ne olduğunu merak ediyor.

        BENZER MAĞDURİYETLER

        Bir an, CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili ilçe belediyesine negatif ayrımcılık yaptığı ihtimalini düşündüm. Öyle ya, CHP’li belediyelerin de zaman zaman AK Parti hükümetlerinin kendilerine üvey evlat muamelesi yaptığı yakınmalarını duymuşluğumuz var ne de olsa. Ama ortada böyle bir durum olsa benzer mağduriyetler Ödemiş’te de, Kemalpaşa’da da yaşanır.

        Fakat böyle bir olaya ilk kez tanık olunuyor. Demek ki ortada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li olmayan belediyelere karşı bir tavrı söz konusu değil. O halde?

        Cevabı belli... Hatırlarsanız Bülent Soylu 2014 seçimlerini CHP oylarının bölünmesi sayesinde kazanabildi.

        Kazandı kazanmasına da geride kalan 4 yılı aşkın sürede Menderes halkını pek memnun edemedi.

        Yani bir daha seçilmesi çok zor, hatta imkansız. Belli ki bu tür eylemlerle şimdiden kendisine şimdiden kılıf hazırlamaya çalışıyor. Bunun başka hiçbir açıklaması yok.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar