Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        37 KADIN GÖLBAŞI

        İnsanların hele de gebelerin olumsuz yaklaşımlar karşısında neler hissedeceğini düşünmek sahiden bu kadar zor mu, yoksa kasıtlı mı yapıyoruz diye düşünmeden edemiyorum.

        S: 12 yıllık evli ve üçüncü çocuğuma hamileyim. Planladığımız bir gebelik değildi ancak doğurmaya karar verdim. Fakat doktorumuz, sorunsuz bir gebelik olduğunu ve öyle sürmesi için temkinli olmamız gerektiğini söylerken etrafımız bana adeta ‘hasta' muamelesi yapıyor. Bebeğim her an düşecekmiş gibi nasihatlerde bulunuyorlar. Hep felaket senaryoları. Psikolojim bozuldu. "Doktorum beni korkutmak istemiyor, gerçekten büyük risk altında mıyım" diye düşünür oldum. Annem dahi ‘bu yaşta hamilelik riskli, yatakta geçir' diyor. Kafam da duygularım da allak bullak, hatta acaba doğurmak yanlış bir karar mıydı diye düşünüyorum.

        C: Ahh bu mahallenin, ailenin gönüllü doktorları yok mu? Sakın telaşa kapılmayın. Elbette ileri yaşlardaki gebelikler, diğerlerine nazaran daha risklidir ancak bu demek değildir ki sorunlu geçecekler. Daha zor olmasının nedeni, annenin sağlık sorunlarının yıllar içinde artmış olmasıdır; şeker, tansiyon, rahim değişiklikleri vs.dir. Yani insan doğasının doğal seyri itibariyle yaş arttıkça risk artar. Ama siz henüz 37 yaşındasınız, tehlikeli eşikte olduğunuzu söylemek bile doğru olmaz. En doğrusunu doktorunuz söylemiş; yalnızca temkinli olmanız, kontrollerinizi aksatmamanız gerekiyor. Kendinizi çok yormamaya ama hareketsiz de kalmamaya dikkat edin. Beslenmenize özen gösterin ve kendinizi mutlu hissetmenizi sağlayacak şeyler yapın. Sakın pişman olmayın çünkü hiç sebep yok. Laf aramızda insanlar bayılır, çok bilmelere, felaket tellallığına. Psikolojinizi olumsuz etkileyenlerden uzak durun, gebeliğinizin keyfini çıkarın, eşinize sarılın ve bebeğinizi keyifle bekleyin. Duymayın, dinlemeyin. Bence anne olmak için harika bir yaştasınız.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar