Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        3 Temmuz süreci yargısal anlamda artık sonlandı. Haklarında mahkemece verilen kararlar Yargıtay tarafından bozulanlar ise yeniden hakim karşısında çıkacak. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Ancak unutmamak gerekiyor ki bir yandan da hayat devam ediyor. Kulübün yol haritası az çok belli. Tüzükteki bir maddeye göre, bu tip durumlarda eğer yakın tarihte olağan bir kongre varsa olağanüstü kongre yapılmasına gerek kalmıyor. Buna göre de mayıs ayı sonunda yapılacak olan Olağan Mali Kongre'de gerek duyulması halinde seçim yapılacak. Ancak artık Aziz Yıldırım'ın başkan olmadığı bir Fenerbahçe'nin oluşacağını herkesin anlaması gerekiyor. Kulübü olağan genel kurula kadar taşıyacak başkanın bir an önce belirlenmesi ve belirlenen başkanın da bir an önce çalışmaya başlaması gerekiyor. Geçen her gün yönetim içinde parçalanmalar, profesyonel çalışanlarda ne olacağım kaygısı, sporcularda ücretlerin ödenip ödenemeyeceği endişesi artacaktır. Bütün bu olumsuzluklar ise sportif ve kurumsal başarısızlıklara neden olacak daha da önemlisi kalıcı yapısal hasarlara sebebiyet verecek önemdedir.

        Hiç kimse seçilecek başkanın, Aziz Yıldırım'ın emanetçisi olmasını beklemesin. Yargısal süreçte olağanüstü şeyler olmazsa Yıldırım'ın başkanlık dönemi Fenerbahçe'de sona ermiştir. Bu nedenle Aziz Yıldırım'ın başkan olarak geri dönüşünün beklenmesi çok düşük bir ihtimaldir. Buna karşın seçilecek başkanın kulübün hayati önemdeki meselelerini çok kısa sürede çözüme kavuşturması gerekecektir. Yöneticilik hayatının sonuna geldiğini kendisi söyleyen Abdullah Kığılı'nın şu anki yönetim içinden başkanlık için alternatif olmayacağı, Mamut Uslu ve Ömer Temelli gibi başkanlık yakıştırılan isimlerin ise ne yaparlarsa yapsınlar emanetçi etiketini daha birinci günden yiyecekleri ve asla bundan kurtulamayacakları herkesin kolaylıkla değerlendirebileceği açık bir durumdur. Yine de kulübü en eski tanıyan ve tüm sorunlar ile boğuşabilecek en etkili isim Mahmut Uslu'dur. Mevcut yönetim ile uyum içinde çalışabilecekleri ilk anda akla gelen Nihat Özdemir ya da Ali Koç ise bu konuda henüz fikirlerini açıklamadıklarından bir yorum yapabilmek mümkün değildir. Ancak şuan için en iyi formül Ali Koç ismi olarak gözükse de Koç'un karşılama törenine gelmemesi de soru işaretleri yaratmakta.

        Yönetim içinde Mahmut Uslu, Abdullah Kiğılı, Ömer Temelli, Mithat Yenigün için kulis yapan, nabız yoklayan yöneticiler bu işin uzaması ile tabir caiz ise hizipleşecektir. Daha şimdiden farklı isimleri destekleyen yöneticilerin birbirini karalaması ve birbirleri aleyhindeki dedikodu, ayyuka çıkmış durumdadır. Bu gün Aziz Yıldırım için atan kalpler aslında iktidar tutkusunun sarhoşluğunda sürüklenmekte, kendilerini sahiplenecek ve yöneticiliklerinin devamını sağlayacak başkana sarılmaktadır.

        Mevcut yönetim bir an önce kendi arasında, kapalı kapılar ardında süren iktidar kavgasından sıyrılıp Fenerbahçe'ye odaklanmalı ya da bu işi yapabilecek kişilere yönetimi bir an önce devir etmelidir. Herkes anlamalıdır ki Fenerbahçe'de bir devir kapanmış yeni bir devir açılmıştır. Kurumsal yaşamda dün yoktur, bugün vardır. Dünde yaşananlar dünde kalmıştır. Bugün yeni bir şeyler yapmak gerekmektedir. Fenerbahçe Aziz Yıldırım'dan önce var olduğu gibi Aziz Yıldırım'dan sonrada var olacaktır.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar