Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİZİLERDE sevişme, öpüşme sahnelerini gören RTÜK cezaları yağdırıyor maşallah. Ama benim anlamadığım dayak sahnelerini görünce oturup izliyor mu? Mesela “Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizisindeki yenge Makbule sokak ortasında dayak yerken, dün akşam yayınlanan “Adını Feriha Koydum”da baba kızını evire çevire döverken, “Oh iyi yapıyor. Kızını dövmeyen dizini döver. Bir tokat da benim için at!” mı diyor acaba çok merak ediyorum. Yok yok aslında “Aferin böyle olun işte, sevişmeyin savaşın” diyorlardır kesin. Aslında kafam karıştı, bir bilen varsa lütfen bana yanıt versin. RTÜK’ün belki bu dayak meselesine de bir cezası vardır. Kim bilir! Dayak, şiddet demişken sevişme, öpüşme sahnelerine özenen halkımız dayak sahnelerine özenmiyor mu zannediyorsunuz? Buyurun benimle bir hafta gecelerde dolaşın RTÜK beyler. Gece hayatının en gözde mekânlarında o kadar çok şiddet yaşanıyor ki, kendi gözlerinizle görün. Sizler zannediyorsunuz ki, her mekânda herkes öpüşüyor, koklaşıyor. Yok öyle bir şey. Mesela geçtiğimiz hafta Etiler Şamdan mikser gibi karıştı. İki erkek, bir kadın yüzünden kavga etti. Ama kavga nedeni kıskançlık değil. Yani oturup konuşacakları yerde, erkeklerden birisi, “Ben senin yüzünden ayrıldım. Bizi ayırdın” diye arkadaşına bağırmaya başladı. Hatta hatta şiddet hiddet, gırtlak gırtlağa durumları yaşandı. Mekan bir anda karıştı. Geçen gün de, Taksim Meydanı’nda bir erkek gözümün önünde sevgilisine tokat attı. Belli ki, eğlenceden çıktılar. “Erkek adam yapar” diyorsanız biz de “Eyvallah” mı diyeceğiz bilmiyorum ama ben diyorum ki, şu dizilerdeki şiddete de bir çare bulsanız!

        O zaman oyun oynayalım

        KİMİSİ kedi tekmeliyor, kimisi çocuk kesip parçalıyor, kimisi tecavüz ediyor! Evet, kesinlikle sevişmiyoruz da savaşıyoruz. Yok canım bu kadar da sevgisiz olamayız değil mi? Yani hiç mi iyi bir şey olmuyor hayatımızda? Mutlulukları unutan kötü, karamsar insanlar olmaya doğru yol aldığımızı düşünmek istemiyorum. Tuhaftır ki, ben bunları düşünürken gözüme “Mutlu Olmak İçin 14.000 Sebep” kitabı takıldı. Barbara Ann Kipfer’in yazdığı bu kitabı daha önce okumuştum. Ve hatta birkaç kişiye alıp hediye etmiştim. İnanın o gün yine aynısını yaptım. İlk önüme çıkan kitapçıdan dört adet satın alıp etrafımdaki herkese hediye ettim. Ve o gün yaşadığım mutlulukları sıraladım. Yani oyun oynama zamanı.

        BENCE KAÇIRMAYIN

        YEŞİLÇAM Ödül Töreni’nin en şık isimlerinin başında Hande Ataizi geliyordu. Kıyafetinin renginden modeline kadar. Herkes Hande’den bahsediyordu. İşte kıyafetin tasarımcıları Ezra-Tuba Çetin kardeşler bugün Maybe Salomanje’de olacaklar. Geçen hafta başlayan sample sale organizasyonu kapsamında tüm ürünleri çok uygun fiyata satışa sunulacak. Nişantaşı’nda trafiğe kapatılan Atiye Sokak’ın keyfini çıkarmak ve kârlı bir alışveriş yapmak istiyorsanız kaçırmayın derim. Ayrıca düğün mevsimi yaklaşıyor. Beyaz Butik de Erenköy’de şov yapmaya hazırlanıyor. Caddeyi gelinler basacakmış. Ben çok merak ettim. İlginç geldi. Kaçak gelinleri görmek lazım.

        Siz uyurken

        * ZUMA 02.00’de iki kadın kapıda konuşuyorlar. Kadınlardan birisi, “Bak içeri geri dönüp itiraf etmek istiyorum” diyor. Diğeri ise, “Ya saçmalama. Boşuna şimdi g...ünü kaldıracaksın” dedi.

        * NAHİDE 01.30’da Meral Kaplan tuvalette elini yıkarken arkadaşına, “Yüzümüzü öyle bir boyamışız ki, palyaço gibi olmuşuz. Görmüyoruz karanlıktan hiçbir şey. Allığı öyle bir sürmüşüz ki, anlatamam” diyerek kahkaha atıyordu.

        * BİBER 00.30’da kocaman şapkası olan bir adam barda oturuyor. Yan masamda oturan iki kadın da, adamı ve şapkasını öyle bir ti’ye aldılar ki inanın şu anda konuşmalarını burada yazamıyorum. O kadar yani!

        BUNLAR DA OLUYOR

        * PR teknikleri her gün değişiyor. Eskiden dizi başlayacağı zaman oyunculara aşk yaşatan PR’cılar şimdi de, “Oyuncular eklendi, o oyuncu çıktı, dizinin adı değişti” gibi taktikler uyguluyor. Örnek mi istiyorsunuz? Mustafa Sandal ve Vildan Atasever’in oynayacağı “Sadece Arkadaşız” sitcom’u bir haftada farklı isim ve farklı fotoğraflarla servis yapıldı. E ne diyelim, başarılı oldular. Çünkü dizi başlamadan bu sitcom’dan bahseder olduk.

        * “Muhteşem Yüzyıl”ın en muhteşem ve en güzel repliklerinden birisi de Vezir’in Pargalı ile konuşma yaptığı sahne oldu. Vezir, Pargalı’ya, “O makam seni bırakmadan sen bırakmasını bileceksin” dedi. Koltuklarına yapışıp kalmış ve bir türlü kalkmak bilmeyenler için süperdi.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar