Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

İtalyanlar ile benzeşiriz aslında. Yüksek sesle konuşmamız, tavrımız, tarzımız. Kadınlarımız, erkeklerimiz. Meğer kalplerimiz de benziyormuş. "365" filminin yıldızı Michele Morrone sessiz sedasız Hatay'a gitmiş.

Öncesinde sevgilisi Moara Sorio ile İstanbul'da tatil yapmış ve sonra da soluğu, depremde en çok yarayı alan, en çok kaybımızın olduğu Hatay'da almış. Ne güzel bir hareket. Ne güzel bir davranış. Bravo şefkatli İtalyan. Yapmasa yapmazdı, gitmese gitmezdi. "Aman yaaa" der yalandan bir yardım yapar, yalandan bir fotoğraf koyar geçerdi. Ama o ne yaptı, "Gitti, gördü, temas etti" ve tabii kimsenin bu durumu unutmaması için bir kez daha hatırlattı.

İçimizi ısıttın komşu. Hele çocuklara sımsıcak sarılman, onlara şefkat göstermen, onlarla zaman geçirmeni asla unutmayacağız. Oyuncak, kıyafet ve yiyecek götürmüş oyuncu ve "Görevimiz çocuklara yaşadıkları zorlukları birkaç saatliğine de olsa unutturmak. Burada binlerce evsiz kalan insan ve kimsesiz kalan çocuklar var” demiş. Bunu hissetmesi, yansıtması ne güzel.

Ünlü isimlerin özellikle dünyaca ünlü starların oraya gitmesi şu yönden gerçekten çok önemli; deprem gerçeğini asla unutmaması gerektiğini sadece ülkemize değil tüm dünyaya göstermek, unutturmamak için.

Ve tabii bu zorlu günlerde destekleri, yardımları da asla bırakmamak gerektiğine dem vuruyorlar.

Tabii hal böyle olunca bazı isimler, "Bizimkiler nerede" tartışması başlattı. Gördüğüm kadarıyla gidiyorlar yavaş yavaş ama daha çok gitmek lazım. Daha çok orayı bırakmamak gerekiyor. Daha çok zorlu kış şartlarında ciddi sorunlar yaşayan 11 şehrimizi unutmamak gerekiyor.

Gözümüz, kulağımız, imkanlarımız her daim o bölgelerde olmalı ve tabii ülkemizin her yerinde gerçekleşebilecek depremi de unutmamak gerekiyor.

Bu yüzden de teşekkürler şefkatli İtalyan. Bu duyarlılığını unutmayacağız.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar