Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Farkında mısınız bilmiyorum ama restoran ve kafelerde çoğu insan bağırarak konuşuyor. Özellikle tavanı alçak mekanlarda masalardaki ses öyle bir uğultu yapıyor ki, yemek mi yiyorsunuz, dayak mı belli değil.

En son yan masamda oturan üç kişiden biri öyle bağırarak konuşuyordu ki, biz masada asla huzur bulamadık. Ne yediğimiz yemekten, ne de konuştuğumuz konudan bir şey anlamadık. Ve mekanı erken terk etmek zorunda kaldık.

Peki bir insan neden bağırarak konuşur?

1-Kesinlikle fark edilme çabası.

2-Bakın ben harika sosyalleşiyorum arkadaşlarımla. Herkes masada beni dinliyor çabası.

İyi ne neden yahu!!! Bi doktora gitsenize. Sizin kesinlikle yardım almaya ihtiyacınız var.

Nedir bu terbiyesizlik.. Saygısızlık. Toplum kurallarını hiçe saymak.

Ben o gün dayanamadım ve çalışan arkadaşa, "Sence masalarda insanlar neden yüksek sesle konuşur. Senin bir fikrin var mı?" diye bağırarak sordum ki, duysun az biraz utansın diye.

Peki utandı mı dersiniz? Hayır!!!

Ses tonunu daha da, bi körükledi. Sanki o mekan onun evinin salonu. Sanki gıcıklığına yapıyor. Kimse de umurunda değil. Bağırdıkça bağırdı. O bağırdıkça başka masalardaki insanlarda bağırmaya başladı. Ki klasik aslında bu her seferinde tekrarlanıyor.

E şimdi kavga etsen olmaz. Kocaman adam. Ben uyarsam utanmayacak ki!!!. Çünkü yaptığının farkında değil. Mesela aynı şey yine mekanlarda telefonu hoparlöre alıp bağıra çağıra konuşanlar içinde geçerli.

Gerçekten çok karşılaşıyorum böyle tiplerle. Adam da kadın da açıyor görüntülü konuşmayı, kimse umurunda değil oh güzel güzel sohbetini yapıyor. Tüm mevzularına vakıf oluyorsunuz.

Yahu bize ne sizin ne konuştuğunuzdan. Bizler sizlerin ne konuştuğunu duymak zorunda değiliz ki!. Ayrıca sizler de bizim konuştuğumuzu duymak zorunda değilsiniz. Topluluk kuralları diye bir gerçek var. Ve maalesef ki, sırf bu yüzden mekanlarda tartışma çıkıyor. Hem de sayısız.

Ve bu saygısızlık azalacağına daha da çoğalıyor. Peki ne yapılmalı...

Ben size söyleyeyim. Yapacağınız şey müşterisini uyarmayan mekanı terk edin. Ve uzun bir süre oraya gitmeyin. Gittiğinizde yeniden bu tarz olaylar varsa gitmeyin.

Mekan uyaracak arkadaş müşterisini. Diğer müşterilerini düşünüyorsa mekan uyaracak. Bu kadar basit.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar