Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Yılı deviriyoruz. Hatta bitirmek üzereyiz. Yeni seneye ne kaldı şunun şurasında bak bugün 1 Ekim oldu bile. E malum iki seneden fazla korona yüzünden de evde oturduk. Ne gezebildik, ne görebildik.

O yüzdendir ki, ben gelen her daveti değerlendiriyorum. Güzel memleketimin güzel şehirlerine gidiyorum. Bu haftayı Gaziantep gezisi dönüşü ile açtım Trabzon gezisi dönüşü ile kapattım.

Çok gezmek, görmek, deneyimlenmek, daha çok bilmek, öğrenmek, tanımak ve keşfetmek demektir. Mesela bir günlüğüne bile gittiğim zaman öyle güzel gözlerle bakıştım, öyle güzel enerjilerle temas ettim ki, anlatamam enerjim tavan durumda.

Bakın Trabzon'a neden gittim?

En son üç ay önce Sobraz ekibi arayıp, "Hadi Esin kirlenmek güzeldir. Gel seni Ağrı'da şahane bir okula götürelim. Çocuklarla bir gün çocuk ol" dediğinde tüm işlerimi iptal edip Ağrı'ya gitmiştim. Gerçekten bir saniye bile düşünmeden gittim çünkü OMO'nun "İyilik için Kirlenmek Güzeldir" projesinde plastik atıkları oyun parkına dönüştürmek ve bir parka erişimi olmayan çocuklarla buluşturmak amacıyla hayata geçireceği ilk parkın açılışına şahit olacaktım. İşte şimdi de Trabzon ikinci bölge seçildi ve beklenen park açıldı. Bizler de kaçak bir ekip Trabzon Akçaabat'taki parkın açılışına şahit olduk ve çocuklarla buluştuk.

Ağrı'dan deneyimli olduğum için nasıl yol alacağımı bu sefer daha çok iyi biliyordum. Ama çocuklar bizlerden zeki ve akıllılar. O yüzden her an size bir sürpriz yapabilirler. O yüzden mevzu çocuk olunca aşırı heyecanlanıyorum ki Trabzonlu çocuklar beni yine enerjileri, sordukları sorular ve zekaları ile bir kez daha yanıltmadı. Müthişlerdi.

Üsküdar, Ümraniye ve Beykoz Belediyeleri’nde bulunan ilk ve orta okulların önüne yerleştirilen 'İyilik İçin Kirlenmek Güzeldir Geri Dönüşüm Kutuları’yla beş ayda 1.8 ton atık toplandı. 250 kilo geri dönüştürülmüş plastik ise OMO İyilik için Kirlenmek Güzeldir Parkı’na dönüşerek Akçaabat Uğurlu İlkokulu’ndaki çocuklara hediye edildi ve onların yüzündeki gülümsemeye dönüştü. Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta yaptığı açılış konuşmasında, “Bugün açılışını yaptığımız oyun parkının yeri çok ayrı. Çünkü çocuklarımız; gülerek, eğlenerek yeni keşiflerin peşinde koşacağı bir oyun parkı kazandı. Üstelik bu alan, plastik atıklar geri kazandırılarak yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, eğitim öğretim hayatında da dikkat çektiğimiz geri dönüşüm konusunda atılan her adımı destekliyoruz” dedi.

İşte.. Aslında özellikle yeni nesle ve çocuklarımıza öğretmemiz gereken en önemli detaylardan biri geri dönüşüm konusu. Ve doğamızın beklediği tehlike. OMO yetkilileri de ulaşabildikleri kadar çocuğa ulaşıp bu konuda bilgi veriyor, çok kıymetli. Ve bu projenin devam ediyor olması da benim için büyük bir mutluluk. Her zaman takipçisi olacağım elbet. Ve beni de böyle bir projeye şahit ettikleri için kendimi şanslı hissediyorum.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar