Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Tahran'da saçı göründüğü gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınan ve bu sırada gördüğü şiddet yüzünden yaşamını yitiren 22 yaşındaki Masha Amini'nin ölümü sonrasında İranlı kadınlar ayağa kalktı.

Daha doğrusu sadece kadınlar mı? Erkekler, çocuklar, gençler, yaşlılar "Yeter" diyor. Kadınlar saçlarını keserken, erkekler de saçlarını kazıyor. Kadınlar başörtülerini yakıyor.

Tüm dünyaya seslerini duyurmaya çalışan İranlı kadınlardan zaman zaman sosyal medya hesabımdaki mesaj kutuma mesajlar geliyor. Ve hepsinin ortak bir sözü var; "Sesimizi duyun, sesimizi duyurun, bizi bu mücadelemizde yalnız bırakmayın" diyor.

Ki hangi insan evladı, hangi vicdanlı kişi bu duruma sessiz kalabilir Allah aşkına. Sizin yüreğiniz sıkışmıyor mu, olanı, biteni izlerken. Kadınların çektiği zulümleri gösteren videoları izleyemiyorum bile. Yerlerde sürüklenip, dayak yedikleri görüntüleri. Bu duruma kim sessiz kalabilir. Daha doğrusu sessiz kalan herkes bu duruma ortaklık ediyordur. Bunun başka bir açıklaması olamaz.

Önceki gece de Melek Mosso sahnede saçını kesip, "Bu gece tüm kadınlar adına söylüyorum şarkılarımı, özgürlüğümüzü kimse elimizden alamayacak" dedi.

Evet almasın. Sadece kadınların değil, tüm insanlığın özgürlükleri adına. Çok önemli bir durum yaşanıyor gerçekten.

Keşke elimizden daha çok şey gelse ve İran'da hiçbir kadının canı yapmasa. Ve tabii bizim ülkemizde. Her kadın kendini güvende hissetmeye, özgür ve mutlu hissetmeye hakkı vardır.

Lütfen çekin ellerinizi kadınların saçlarından, kıyafetlerinden, bedenlerinden...

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar