Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Kadınların saçı, kadınların gülüşü, kadınların kıyafeti… Kadınların bikinisi, kadınların haşeması… Kadınların mini eteği, kadınların çarşafı… Karışmayın kadınlara.. Nasıl istiyorsak öyle giyinelim. Nasıl istiyorsak… Saçımızı mı kapatmak istiyoruz karışmayın. Saçımızı mı açmak istiyoruz karışmayın yeter…

Ve işte olan oldu. Tahran'da saçı göründüğü gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınan ve bu sırada gördüğü şiddet yüzünden yaşamını yitiren 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümü sonrasında İran karıştı. Daha çok kadın sırf bu yüzden öldü. Ama artık yeter. Kadınlar ve hatta erkekler “Yeter” diyor.

Direniyorlar ve kadınlar saçlarını keserken ve başörtülerini yakarken görüntüleri sosyal medyada paylaşıyor. Ve bu paylaşımlara erkekler destek verip saçlarını kazıyor.. Çünkü artık bu zulmün bitmesi gerekiyor.

Görüntülere bir de şarkı ekliyor İran halkı. İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Tom Odell’in “Another Love” yani “Başka Bir Aşkta” şarkısını sözleri eşlik ediyor. Nasıl anlamlı sözler. Bence her şeyi ve daha fazlasını anlatıyor.

Bakın nakarat bölümünde ne diyor;

Ve biri senin canını yakarsa savaşacağım

Ama ellerim kırıldı, birçok kez

Bu yüzden sesimi kullanacağım, çok kaba olacağım

Kelimeler, onlar her zaman kazanır ama biliyorum ben kaybedeceğim

Ve bir şarkı söylerim, sadece bizim olur

Ama başka bir kalpten onların hepsine söyledim

Ağlamak istiyorum, sevmeyi öğrenmek istiyorum

Ama bütün gözyaşlarım harcandı

Başka bir aşkta

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar