Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Haziran ayında özellikle Bodrum ve Alaçatı'da aylık 2 milyondan ve 3 milyondan başlayan ev fiyatlarını ve geceliği 12 bin TL'den olan otel fiyatlarını yazmıştık hatırlarsanız.

Temmuz ayında beklenen olmayınca ve özellikle bayramda istenen randıman alınmayınca boş kalan kiralık evler ve bazı otel fiyatlarında indirim yapılmaya başladı.

Bodrum'un bazı en lüks otelleri Temmuz ayını yarı doluluk oranıyla geçirdi. Ve fahiş fiyatlara müşteri bekleyen kiralık evler boş kaldı. Aynı şeyi Çeşme-Alaçatı da yaşadı.

Ve haliyle Ağustos ayı için otel ve kiralık evler fiyat kırma politikasına gitti.

İnsanda haliyle, "E kardeşim bunu baştan yapsaydın da milletin belini bükmeseydin. Temmuz'da da insanlar gönül rahatlığı ile tatil yapsaydı" diyor. Ama nafile. Bizim insanımız biraz "Hep bana hep bana" dediği için olmuyor bu işler.

Tamam Arap turistler iştahları kabartıyor. Hatta emlakçılar, "Boşver Türkleri, Araplara verelim" tadında ev sahiplerini yönlendiriyor ama olmaz. Siz böyle yaptıkça Türk tatilci de rotayı başka yerlere çevirdi. Ve Arap turist gittikten sonra yine Türk tatilciye ihtiyaç var. Bu sene özellikle Bodrum ve Çeşme esnafı kan ağlıyor. Geçen yılların doluluk oranı yok maalesef.

Bodrum'da geçen ay 3 milyon liraya bir aylık kiralık evler vardı. Çeşme'de de durum değişmiyordu. Ağustos ayında aylık 700 bin TL'ye düşmüşler. El insaf.

3 milyon nerede 700 TL nerede. Yazık!!!

Geceliği 12 bin TL'lik odalar vardı. Şimdi o odalar 5 bin TL'ye düşmüş. Hoş bu fiyatlar da çok yüksek ama düşüyor işte. Çünkü alıcı yok. Ödeyen yok.

Sezon başında daha makul fiyatlar olsa tüm bunlar olmayacaktı. Ki Ağustos ayında bile tam randıman beklenmiyor. Onu söyleyeyim.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar