Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Her bayramda genellikle bu başlığı atıyorum.

Çünkü aşırı çok seviyorum ve düşüncelerimde bir şeyler otomatikman devreye giriyor. Her bayrama bir hafta kala Barış Ağabeyimizin şarkısı “Bugün bayram, erken kalkın çocuklar, giyelim en güzel giysileri, elimizde taze kır çiçekleri, üzmeyelim bugün annemizi” şarkısını söyleyip duruyorum.

Barış Manço’nun özellikle bizim döneme ne kadar etkisi olmuş meğer. Unutmak imkânsız. Hayatımızda daha çok Barış Manço’lar olsa keşke. Sevgiyi, enerjiyi, pozitif düşünmeyi aşılasa bizlere. Ki o dönem ünlü isimlerde hep bir enerji vardı. Hep bir güzellik vardı.

Hep bir pozitiflik vardı.

Z kuşağı dediğimiz meşhur kuşak bayramları sadece "Tatil" olarak yorumlasa da bizler için hala tazeliğini koruyor bayram neşesi.

Evet bizlere Barış Manço döneminin çocukları olarak, onun ekranlarda verdiği mesajlar, nesilden nesle günümüze uzandı demek isterdim fakat yeni dünya bunu da engelliyor maalesef.

Eskiden özellikle Şeker Bayramı'nda hiçbir yerlere gitmez İstanbul'da kalır babam bayram namazından geldiğinde o kahvaltıyı mutlaka ben hazırlardım. Ayrı evde yaşasam da buna hiçbir şey engel olmazdı.

Ama artık benim de böyle bir heyecanım kalmadı ve azalıyor maalesef. Çok üzülüyorum fakat hayat, dünya, yaşananlar yoruyor.

Sonra da, "Tamam yoruluyoruz tamam ekranlarda artık Barış Manço enerjisi eksik. Ama hala yine de bu heyecanı yaşamak, çocuklara yaşatmak, öğretmek, hissettirmek gerek" diye söylenmiyor değilim.

Çünkü günümüzde en büyük eksik sevgi, saygı ve sabır ne yazık ki!!!

Bu bayram hepsini diliyorum. İnşallah özlediğimiz bayramları anmayı bırakır, gelecekte özlemle beklediğimiz bayramlar yaşarız. Daha güzel, keyifli, tadından yenmeyen bayramlar yaşayalım.

Bugün herkes birbirine sarılsın, birbirini öpsün, kucaklasın. “Küsler barışsın” diyeceğim ama artık günümüzde bu da çok mümkün gözükmüyor. Çünkü günümüz insanının, egosu aman da aman. Maşallah şaha kalkmış durumda. Ne hatır tanıyor, ne kıymet biliyor. Ne de "Bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır" diyor.

Ve artık kimse barışmaz. Öyle bir dönemden geçiyoruz, kimse birbirini kandırmasın. Ben de sizi kandırmayacağım. Ama en azından büyüklerinizin ellerinden, küçüklerinizin gözlerinden öpünüz efendim. İmkânınız varsa da mendil de veriniz, küçük de olsa harçlık. Hatta sevdiklerinize bayram hediyesi bile alınız. Bunlar yine de güzel şeyler. Siz bakmayın yapmayanlara.

Onlar varsın yapmasın.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar