Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Önceki akşam Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy eşliğinde küçük bir gurup yeni AKM'yi yani Atatürk Kültür Merkezi'ni gezdik. Nasıl özlemişim, nasıl anlatamam.

13 yıldır hayatımızda koskocaman bir eksikti Atatürk Kültür Merkezi'ni olmayışı. Evet evet eksikti. Sizi bilmem ama benim için eksikti. Benim için AKM'nin orada olması, durması bile bir değerdir. Çünkü sayısız, gösteriler yapılır. AKM birçok sanatçının er meydanıdır. Ben de gerek meslekten, gerekse okul yıllarımda sayısız kez AKM'de gösteri izledim. Çok ama çok özlemişim. Benim gibi özleyenler benim ne demek istediğimi anlayacaktır. O yüzden de hoş geldin Atatürk Kültür Merkezi.

Yine, yeniden kavuştuk çok şükür.

Ve gerçekten emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

AKM bizim ülkemiz için önemli ve değerlidir. Böyle salonların olması şehrimize daha da bir değer katar. Atatürk Kültür Merkezi sade, güzel, keyifli ve abartıdan uzak olmuş. Mis gibi olmuş. Hiçbir abartıya yer verilmemiş. Rol çalıyor gibi gözüküyor ama aslında rol çalmıyor gibi. Sergilenecek eserlerin önüne geçmeyi hedefleyen bir AKM var karşımızda.

Sade, yalın, görkemli bir salon olmuş.

İnşası 2,5 yıl gibi rekor bir sürede tamamlanan Atatürk Kültür Merkezi'ni gezerken bize eşlik eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da oldukça heyecanlıydı.

Fotoğraflarda göründüğü gibi değil bir kere. O yüzden gidin, görün, o duyguyu içinde yaşayın, hissedin derim. Mehmet Ersoy ve ekibi bizlerin her türlü sorusunu yanıtladı.

Sonrasında da yine küçük bir gurup için düzenlenen yemekte Bakan Mehmet Ersoy tüm sorularımızı içtenlikle yanıtladı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar