Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Ahmet Güneştekin'in "Hafıza Odası" Diyarbakır yolcusu.

2019'da Pilevneli Gallery'de sergilenen ve büyük ilgi gören "Hafıza Odası" bu kez 16 Ekim'de Diyarbakır'da görücüye çıkacak.

Tarihi Keçi Burcu'nda açılacak olan sergi Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde Pilevneli tarafından düzenlenecek. 16 Aralık'a kadar da açık kalacak sergi için önceki gün Ahmet Güneştekin'i aradım Diyarbakır'daydı.

Oldukça heyecanlı olan Ahmet Güneştekin, "Şu an Diyarbakır'dayım. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Bu serginin Ahmet için çok önemli olduğunu bildiğimden, "Evet çok önemsiyorum bu sergiyi. Çünkü 'Hafıza Odası' Türkiye'nin son yüz yılını sorgulayan bir bellek taraması aslında. Sergi aynı zamanda kişisel tarihimin en önemli sergilerinden de biri. Çocukluğumun gençliğimin önemli bölümünün geçtiği bir coğrafya. Birçok olaya tanıklık ettiği için de çok önemli. Türkiye'nin bütünü için de bu coğrafya önemli. O yüzden heyecanlıyım ve bu sergiyi çok önemsiyorum. Dünyanın çeşitli yerlerinde sergilerde bulundum. Ama inanın Diyarbakır'ın diğer yerlerden bir farkı yok. Yurtdışında bir sergi açıyor gibiyim. Hatta daha fazla önemsiyorum Diyarbakır'daki sergiyi" dedi.

Kısmet olursa ben de katılacağım Diyarbakır sergisine. İnanın Ahmet Güneştekin'in yurtdışı sergileri kadar heyecan var gerçekten.

Hakkını bulacağını düşünüyorum. Memleketimin en güzel yerlerinden biri olan Diyarbakır'da bulunmak Ahmet kadar bizleri de mutlu edecek.

Hem o bölgeye giden turist için de inanılmaz güzel bir deneyim. Diyarbakırlılar için ise güzel bir fırsat.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar