Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Malumunuz konumuz Çağlar Çorumlu'nun Zeki Müren'i canlandırdığı reklam filmi.

Ben önceki gün, "Az da olsa tanıdığıma göre bu reklam filminden hoşlanmazdı Zeki Müren" dedim.

Bazı ünlüler de benim gibi düşünüyor. En başta Bülent Ersoy da "Evet hoşlanmazdı" dedi.

Ancak bazı ünlüler de "Severdi Zeki Müren" dedi.

Kız kardeşinin oğlu da "Çok beğenirdi, eğlenirdi" dedi.

Yani ikiye ayrılmış durumda görüşler.

Benim okuyucularımın bazıları da beni eleştirip,, "Allah aşkına siz daha kaç yaşındasınız da bileceksiniz! Siz ne kadar tanıyorsunuz Zeki Müren'i. Nereden anladınız sevmeyeceğini" diye eleştirdi beni.

Öncelikle yaşım ile ilgili yapılan bölüme teşekkür ederim. Ancak hem küçük değilim, hem de çok küçük yaşlarda mesleğe başlamanın avantajlarını yaşıyorum. Dezavantajlarını yaşadığım gibi.

Bakın anlatmaya çalışıyorum. Nereden vardım "Sevmezdi" kanısına diye.

Yıllar önce yani muhabirliğe başladığım yıllarda, daha yakındık ünlülerle. Şimdiki, gibi sosyal medya ünlüleri, dönemi, falanları, filanları yoktu. Daha derindi her şey.

Daha kaliteli ve kapsamlıydı.

Öyle yüzeysel, "Ah canımlar", "Vah canımlar" yoktu. Mesaj ile geçiştirilmezdi hiçbir şey.

Yaşanıyordu güzel zamanlar. Anlar yaşanırdı unutulmayan. Özel günler paylaşılırdı. Uzun telefon görüşmeleri, hatta uzun röportajlar yapılırdı.

Yani sizlerin bildiği yazılı ve görsel medya o zaman çok başkaydı. Bizler daha bir arka planı detaylı yaşar, ünlüler ile günler süren seyahatler yapar, enine boyuna bilir, yaşardık her detayı.

Bizim dönemimizdeki gazetecilik daha farklıydı anlayacağınız. Ve bu sebeptendir ki, Zeki Müren'in kendisini eve kapattığı dönemi çok iyi biliyorum. Tabii öncesine hakim değilim o ayrı. Ancak paşa ile çok kez telefonda konuştum. Evinin önünde beklediğimiz saatler, günler bizlere gönderdiği haberler doğrultusunda çok vakıfım. Kendisinden özellikle son yıllarda asla memnun değildi. Çok kilo almış ve asla gözükmek istemiyordu.

Ve inanılmaz titizdi.

Öyle her konuşmadan, her şekilde söz edilmesinden. Her cümlenin hoyratça yazılmasından hiç haz etmezdi.

Son derece rahatsızlık duyardı.

Zeki Müren'i tanıdığım zaman zarfında kendi düşüncem olarak aklıma yer eden hissiyat budur. Ve bu hissiyat ile yola çıktığım doğrultuda yorumladım reklam filmini de.

Tekrar ediyorum; Çağlar Çorumlu harika oynamış. Ve reklamı yapanlar amacına ulaşmıştır. Fakat sözümün arkasındayım ki, bu reklamı Zeki Müren çok sevmezdi. Hatta hoş karşılamazdı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar