Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Her fırsatta memleketimin dört bir köşesini gezmeye bayılıyorum. En ufacık bir fırsat olduğunda da koşa koşa gidiyorum. İskenderun'da katılmam gereken bir düğün, Tarsus'ta katılmam gereken "Tatlı Buluşmalar" olunca ver elini Gaziantep, İskenderun, Tarsus, Mersin, Adana dedim.

Dört günde mini bir memleket turu yapıp bir de üstüne yılda sadece bir ay çıkan taze fıstığından, kebabından, şalgamından, üstüne şahane baklavalarından yedim de geldim.

İşin içinde memleket havası, lezzeti, kokusu bir de şahane insanının sohbeti olunca unutulmaz bir dört gün yaşadım haftaya bomba gibi başlıyorum.

Gaziantep denince akla gelen Hışvahan'ın patroniçesi Mine Özmen hazırladı şahane programımızı. Biz Mine Hanım önderliğinde öncesinde Gaziantep'te buluşup güzel bir tur yaptık. Ki o sokakları defalarca gezmeme rağmen yine ilk kez geziyor gibi dolaştım. Dostlara selam çaktım.

Sokak aralarında gelen "Tık tık" bakır seslerini dinledim. Menengiç kahvesini yudumladım.

Sabahına ver elini İskenderun. İlk durak elbet Petek Pastanesi'nin meşhur künefesi. Yemeden hiç olur mu? Ki siz zaten yemezseniz gönül konuluyor.

O derece önemli buralarda yemek. Şahsen ben memleketi gezerken "Ben diyetteyim, yiyemem" diyenlerden değilim. Sonrasında gel bir hafta dikkat et tamam oldu da bitti maşallah.

Memleket lezzetleri kaçar mı?

Ardından İskenderun Arsuz İssos Otel'de Hatay Spor Teknik Direktörü Gökhan Zan'ın düğünü.

Gökhan Zan uzun süredir birlikte olduğu Müge ile dünya evine girdi şahane bir düğün ile. Bol bol göbeklerin atıldığı ve bol bol futbol konuşulduğu düğün sıcak İskenderun akşamının ve bu yazın unutulmazları arasında yerini aldı.

Sabahına ise ver elini Tarsus. Doğru "Tatlı Buluşmalar"a sohbetine.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar