Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Son zamanlarda çok fazla, "Neden artık 'Siz Uyurken' yazmıyorsun" sözleriyle karşılaşıyorum.

Yeni nesil pek hatırlamaz ancak, bir neslin çok net hatırladığı "Siz Uyurken" saatler gece yarısını geçtikten sonra özellikle tuvalette ya da mekanlarda siz uyurken olan olayları kısa kısa yazar komik, tuhaf, değişik halleri anlatmaya çalışırdım. Hatta kitap dahi yazdım "Siz Uyurken" adında.

Ancak uzun yıllardır yazmadım. Hatta çooook uzun zamandır yazmıyorum.

Ki zaten pandemi nedeniyle neredeyse iki senedir gece kulüpleri kapalı. 1 Haziran'dan itibaren de gece yarısında kapanıyor mekanlar. Fakat pandeminin vermiş olduğu etki midir, insanların daraldıklarından mıdır, milletin bunalımda olmasından mıdır bilinmez kimse evine gitmek, uyumak istemiyor. Sokaklar kalabalık. Trafik yoğun. Hatta müzik sesi saatler 00:00'ı gösterdiğinde kapansa da kimse mekandan ayrılmak istemiyor. Ve mekanda kalmaya devam edenler, kendi masalarında telefondan müzik yapıp eğlenmeye çalışıyor. Durum bu olunca da kulağım, gözüm biraz "Siz Uyurken" hallerine dönmeye başladı.

Geçen on günde aldığım "Siz Uyurken" notları şöyle; özleyenlere gelsin...

-Kadın bir hışımla tuvalete giriyor. Girer girmez de bir kadın arkadaşını görüyor. İlk kurduğu cümle; "A saçların değişmiş oluyor." Daha "Nasılsın" demeden direkt saç mevzusuna giren arkadaşına o da direkt, "Bunalımdayım da o yüzden değişti. Çok belli oluyor mu?" olur.

-Kadının biri tuvalette bas bas bağırarak telefonda konuşuyor. Diğer bir kadın yanına yaklaşıp, "Bana baksana. Konuşmana şahit oldum. Bırak o adamı. Arama bir daha" diyor. Diğer kız da, "O zaman benimle eğleneceksin bu gece" diyor.

-Before Sunset tuvaletinde denize girmek yerine bikinisi üzerinde makyaj yapan kız, yanındaki arkadaşa "Ahmet'ten ayrıldım" diyor. Diğer yanında makyaj yapan kız, "Çok iyi yapmışsın Zaten beş para etmezdi" diyor.

-Bir kadın ile bir çocuk tuvaletin önünde duvara dayanmış sohbet ediyor. Kadın, adamı çok ciddi dinliyor. Adam, "Biliyor musun buraya bir kadın ile geldim. Ama sonra bulamıyorum onu" diyor. Sadece o kısmı duyabildim. Tam oradan geçerken konuşuyorlardı.

Derken anladım ki, "Siz uyurken" eski tadı vermiyor. Çünkü ben "Siz Uyurken" yazdığım dönemlerde daha çok mekan aktifti, gece kulüpleri açıktı. İnsanlar daha özgürdü. Ve millet birbirini gözlemlemek, süslenmek derdinde değil eğlenme derdindeydi.

Dans, müzik, kahkahanın çok fazla olduğu yıllarda "Siz Uyurken"in de tadı ve keyfi daha fazlaydı.

Şimdi ki, dönemde şöyle hissediyorum ki;

-İnsanlar gergin.

-Hatta çoğu insan eğlenmiyor.

-Elinden telefonu bırakmıyor.

-Sırf story çekmek, sosyal medyada fotoğraf paylaşmak, "Oradaydım" demek için mekanlara gidiyor.

-Kimsenin ruh hali iyi değil.

Ki bence bu önemlisi. Bir an önce bu ruh hallerinden çıkmak gerek.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar