Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Malumunuz Covid 19 günlerinden geçiyoruz.

Ve bu yüzden de yıllardır süregelen alışkanlıklarımız değişti.

Benim de her sene yaptığım gibi Mart sonu başlayıp Eylül sonuna kadar yaptığım Ege turlarım daha henüz başlamadı.

Yani beni sık takip edenler bilir ki, her sene bu mevsimlerde çoktan Bodrum-Alaçatı turlarına başlamış hatta ikinciye bile dönüyor oluyordum.

Ama hala İstanbul’dan bir yere kıpırdayamadım.

Ama gidenlerden duyduğum ve aldığım bilgilere göre Ege kıyılarında olan biten şöyleymiş:

-Bodrum çok kalabalıkmış. Ve bu kalabalıkta yeni oluşmamış. Nisan ayından bu yana çoğunluk Bodrum’da bulunan evlerine gitmiş.

-Bodrum’da insanlar çok rahatmış.

-Alaçatı daha yeni yeni kalabalıklaşmış. Fakat Alaçatı’da geçen sene sezonluk 30 bin TL’ye kiralanan evler iki katına çıkmış. Yani Alaçatı-Çeşme hattında 60 bin TL’den ev bulabilen kendini şanslı hissediyormuş.

Read more!

-Marmaris inanılmaz kalabalıkmış. Ve kiralamak için ev bulunamıyormuş. Bulunsa da acayip pahalıymış. En son Marmarisli bir arkadaşım ev kiraladı. O da eskisi gibi sezonluk değil bir aylık. Kira olarak 50 bin TL ödemiş. Ama ev sahibi “Eve gelen her misafirden günlük 50 Euro alırım” demiş. Hayatımda ilk kez duyuyorum böyle bir şey. Misafirden para almak neyin kafasıdır?

-Ayvalık'ta yer bulunamıyormuş. Bulunsa da inanılmaz pahalıymış. Oteller, ev kiraları uçmuş.

-Alaçatı’da tam randımanlı olarak tüm mekanlar açılmıyor. Alışık olunan dar sokaklarında da masa düzeni olmayacak. Açılacak mekanlarda saat kısıtlamasının kalkmasını daha da uzamasını bekliyorlar.

-Bodrum’da ise değişiklik bol. Çoğu mekan turizm ruhsatı olan otel içlerine kayıyor. Bazı canlı müzik yapan mekanlar ise bu yıl açmama kararı aldı.

-Nisan ayından bu yana en kalabalık yerlerden biri de Göçek. Göçek’te inanılmaz tekne patlaması yaşanıyormuş. Ve kimi ararsanız da oradaymış. Bodrum Türkbükü’nün görünen teknelerin hiç biri henüz görünmemiş. Göçek koylarında salınmaya devam ediyorlarmış.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar