Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu sezon ilk yarıda ‘Anderson’dan Masallar’ kıvamında ninni niyetine birçok maç izletti Anderson Talisca... Kafasını biraz Avrupa’ya çevirince, maç seçer olmuş, düblörünü sahneye sürmüştü. Antalya maçından sonra Kasımpaşa önünde de “duble” yaparak ‘Siyah-Beyazlı filmin başaktörü’nün dönüşünü müjdeledi... Kendisine İstanbul’u sevdiren Quaresma’nın ortaları, onun kafasıyla hayat buldu; Kasımpaşa şoke oldu.

        Futbol bıçak sırtı bir oyun... İstifa eden Kemal Özdeş, kimbilir kaç kez stoperler Ben Youssef ve Omerou’ya “Duran toplarda Talisca’ya vurdurmayın” demiş, şanssız goller yiyen kaleci Ramazan’ı da uyarmıştır... Ama Talisca öyle gölge gibi süzülüyor ki, markajcısının feleği şaşıyor. İlk maçta 2 rakibinin arasından kafayı uzatması hala hafızalarda sıcaklığını koruyor. Negredo adeta gizli 10, Talisca ise forvet gibiydi... Bileğine aldığı darbe, Talisca’nın şovunu kısa kesmesini sağladı, ekrana yansıyan çığlıkları ise kulakları çınlattı...

        Maç Sambacı çıkınca, başka bir boyuta geldi. Q7 işlemez oldu. Savunma Vida’landı, Medel ortada konuşlandı, sonra etkisiz eleman Negredo kenara geldi. Lens sağa, Babel forvete geçti; Güneş ve tribünler soğuk havada adeta boncuk boncuk terledi!

        Bab’el freni’ gibiydi, kaçırdığı 2 gol klasına yakışmadı. Yoksa aklı, gol sevinçleriyle özdeşleştiği Cenk’te mi kalmıştı! Oğuzhan yine kayıp, savunmada Gökhan ‘gönül’süz, Pepe bile yenilen golde izleyiciydi.

        Hücumdaki atletik ve genç oyuncuları, uluslararası tecrübesi olan isimlerle harmanlayan Kasımpaşa, Anadolu ekiplerinin “Çanakkale geçilmez” futboluyla yoğrulmadığı için 40 dakika boyunca diri Beşiktaş’ı izlemekle yetindi. Ne vakit ki rakip takım oyun disiplininden uzaklaşıp “nasıl olsa kazanıyoruz” havasına girdi, Paşa’ya cesaret geldi.

        İlk 45’in sonlarında Edouk ve Pavelka biraz dikkatli olsa skor 2-2’ydi. Kartal, ikinci yarıda da Fabri’nin yüksek konsantrasyonuyla direndi.... İlk maçta Fabri’yi avlayan, dün bir kez direğe takılan Trezeguet skoru 2-1’e getirdiğinde Vodafone Park’ta gerilim filminin startı verildi. Artık tribündeki coşkulu tezahüratların yerini Bilic döneminde karabasan gibi çöken “endişe ve korku” almıştı. Paşa berabere bitirebilirdi, düdük geldiğinde tribünler “oh” çekti.

        Soru şu; ‘Beşiktaş bu futbolla şampiyon olabilir mi?’... Cevap açık; ilk yarıyla evet, 2. yarıyla asla.

        *******

        MEDEL

        Oyunda rüzgar değiştiğinde tribünler, buna karşı koyan bir isyankar görmek istiyor... Dün ikinci kart tehlikesine rağmen Kartal’ın asi ruhu Medel’di...

        ******

        NEGREDO

        Çıkarken kızının döktüğü gözyaşları, Negredo’nun içsel dünyasındaki huzursuzluğunun evine kadar yansıdığının göstergesi. Love’ı kesmesi imkansız gibi.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar