Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Geçtiğimiz perşembe gecesi, belki de Sovyet sonrası dönemin en ünlü mafyası Lotu Guli lakaplı Nadir Salifov Türkiye'de öldürüldü. Salifov’a bir otel odasında kendi koruması ateş etti. Koruma, dört yıl önce başka bir mafya olan Rovşan Caniyev’i öldürdüğü için Salifov’dan intikam aldı. Kommersant kaynaklarına göre mafya lideri öldürüldüğü sırada kendisine 5 milyon ruble borcu olan bir meyve satıcısıyla telefon görüşmesi yapıyordu, bu sırada başının arkasından vuruldu.

İlk bakışta bir hesaplaşma olarak gözükse de işin derinlerine inilmelidir. Daha önce Azeri, Çeçen ve Rus grupların İstanbul’da kapışmasını ve infazları gördük. Ancak İstanbul bölgesel mafya gruplarının bir hesaplaşma alanına dönüşmemelidir.

Zira Ortadoğu, Balkanlar, Kafkasya, İran, Türki Cumhuriyetler, Rusya gibi ülkelerin zenginleri ve mafya babaları için İstanbul bir çekim merkezi haline gelmesi suç işleyebilecekleri bir alana dönüşmesi anlamına gelmemeli.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile yaşadığımız itibar kaybı sonrasında emniyet ve istihbarat birimlerimiz İstanbul’da suç örgütlerine daha dikkatlice bakacaktır.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar