Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Zeytinli Rock Festivali 25-28 Ağustos’ta gerçekleşecek

        Ece ULUSUM / eulusum@htgazete.com.tr

        Zeytinli Rock Festivali geçen yıl 100 binden fazla müzikseveri buluşturdu. Müziğin deniz, kum ve güneşle buluştuğu noktada Dalyan Sahili’nde ünlü rock’çılarımızın şarkıları hep bir ağızdan söylendi. Şimdi yeniden anılarınıza anı katmaya hazır olun! Üstelik şimdi yenilikler de var... Festivalin babası Umut Kuzey sorularımızı yanıtladı, yenilikleri anlattı.

        Bu sene ne gibi yenilikler var?

        Bu yıl teknik altyapımızı daha güçlendirdik. Önceliklerimiz arasında temizlik ve kamp alanıyla ilgili planlarımız var. Bu yıl Yüzdeyüz Müzik Ekspres platformundan seçtiğimiz Almanya, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya’dan gelecek müzik gruplarına Keşif sahnesinde yer vereceğiz... Ayrıca bu ülkelerden kaldıracağımız ücretsiz otobüslerle oranın seyircisini de Zeytinli’ye getireceğiz.

        Katılım sayısı artacak o halde... Bu yıl kaç kişinin katılmasını bekliyorsunuz?

        150 bin kişiyi buluruz... Bir de Türkiye’nin dört bir yanından katılımcılarımızı festivale ulaştırmak için kurduğumuz Rockotobusu.com aracılığıyla daha uygun şartlarda ve hep birlikte yolculuk yapma olanağı sağlayacağız.

        Line up’ta sizin de adınız var. Hem mutfaktaki kişi hem de sahnedeki kişisiniz.

        Kambersiz düğün olur mu?! Yine kendi şarkılarımı çalacağım ve ayrıca bu yıl sahnemde üç değerli sanatçı dostumu ağırlayacağım..

        Açılış için sürprizler var mı?

        Hem de büyük bir sürpriz! Bugüne kadar festivallerde izleyemediğiniz çok değerli bir ismi bu yıl açılış için ağırlayacağız... Ama söylemem.

        Genelde line up’taki isimlerin aynı olmasının nedeni nedir?

        Türk rock tarihine yön veren isimler de ondan... Her yıl aynı isimler çıksa da bir yıl boyunca Zeytinli’ye farklı bir sahne şovu yapma hazırlığı içindeler.

        Festival için hayaliniz nedir?

        Günün birinde Türkiye’nin Woodstock’ı olma başarısını göstermesi ve uzun yıllar devam ederse benim için ömrümce gurur meselesi olur.

        Ferman Akgül “Zeytinli ayakta kalan rock festivallerinden biri. maNga bir festival grubu ve bu festival de bizi çok heyecanlandırıyor. Keşke alanın dışına çıksa sokaklara yayılsa yerel halkın keyfini bozmadan... Bu yıl özellikle ışık ve lazer üzerine yeni fikirler deniyoruz. Ben alternatif sahneyi merak ediyorum kişisel olarak. Çünkü yeni kurduğum plak şirketi için her zaman yeni isimlere ihtiyacımız olacak...”

        Metin Türkcan “Zeytinli yaz festivalleri içinde ‘rock’ olarak kalan sayılı festivallerden ve başına bir şey gelecek diye endişeliyim... Her yıl katıldım, bu sefer de birtakım sürprizlerim var.”

        Hayko Cepkin “Dünya festivallerinde müzikal manada da çeşitlilik çok, herkes istediğini dinler, hepsinden keyif almaya çalışır. Başka bir tür ya da sevmediği bir proje olunca laf etmez yine de verdiği emeği alkışlar. Bakalım neler olacak... Zeytinli için bu sefer aklımda yeni bir şey var; bu kez sahneye kaçak kat çıkalım diyoruz!”

        Deniz Tekin “Zeytinli yıllardır lisede babamıza yalvar yakar gitmek istediğimiz (ve gidemediğimiz) bir festival oldu, sonunda bu sene dinleyici olarak değil sahnesinde yer alıyoruz. Babam bu konuda mutlu!”

        Yüzyüzeyken Konuşuruz “Elimizde kalan güzel şeylerden biri Zeytinli. Bu yıl üçüncü kez sahne alacağız, harika bir manzaraya karşı gün batarken...”

        Adamlar “Tuvaletler temiz, niyetler iyi, müzik sıcak ve renkli, kalabalık telaşsız ve birlikte olsun, bizim olsun!”

        KİMLER VAR?

        Duman, Şebnem Ferah, Athena, Pentagram, Teoman, Mor ve Ötesi, maNga, Hayko Cepkin, Feridun Düzağaç, Model, Kurban, Cem Adrian, Ceylan Ertem, Umut Kuzey, Ceza, Zakkum, Baba Zula, Büyük Ev Ablukada Fırtınayt, Metin Türkcan, The Ringo Jets, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Adamlar, Blacktooth, Marsis, Deniz Tekin, Piiz, Gece, Fethi Okutan.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa