Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Kapadokya’da 4 gün 4 gece eğlence!

        ECE ULUSUM / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul dışında festivaller tutmuyor kimse de sponsor olmak istemiyorken geçen yıl Pozitif uzun zamandır planladığı festivali birden hayata geçirdi; Cappadox. Kapadokya’nın doğal güzelliklerini bir de canlı müzik eşliğinde görmelisiniz. Sadece o mu? Sergisi, her çeşit etkinliği ve gastronomisiyle benzersiz oldu. İlk yıldan ilgi öyle çoktu ki şimdi beklentiler daha da büyüdü. Üstelik İstanbul dışındaki etkinliklerin yakın markaja alınmasını da sağladı. Bu yıl ikincisi düzenlenecek festivalin teması “Gelin Bahçemizi Ekelim”. 19-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek etkinlik öncesi Pozitif kurucularından Ahmet Uluğ ile konuştuk. Birkaç tüyo da aldım.

        Cappadox, festivallerin dışında da gerçekleşebileceğini, farklı işler yapılabileceğini gösterdi.

        Türkiye’de kültür-sanat ve eğlence alanında çok farklı işler yapılabilir, yapılıyor da. Cappadox, İstanbul dışına taşan, coğrafyasından beslenen etkinliklerden. İstanbul dışında yapılan diğer festivallerin de dayanak kazanabileceği bir yere geldi. Şimdiyse keşfettiklerimizi değerlendirmeye başlıyoruz.

        Siz işin içinden biri olarak bu festival ile neler keşfettiniz?

        Eğlence sektöründe ne gibi potansiyeller varmış? Coğrafyanın sınırları ve sınırsızlığı, müziğin buradaki titreşimleri, yerel tatlar... Her şey bizim için yeni bir keşifti. Bu festival bize, doğru içeriklerle doğru zamanda ve doğru yerde gerçekleştirilen etkinliklerin, alışılmışın dışında deneyimler yaratabileceğini gösterdi.

        Tema da çok manidar...

        Fikir etkinliğin Creative Commitee’sinden çıktı. “Gelin bahçemizi ekelim” Voltaire’in ünlü kitabı “Candide”in son cümlesinden bir alıntı. Bu ifade, aynı zamanda günümüzün yaşam tarzlarına karşı da bir öneri.

        100 kişilik resitaller beni endişelendirdi, ya o 100 kişiden biri ben olamazsam? Bize önereceğiniz bir taktik var mı?

        Cappadox paketleri. Dolu dolu yaşamak isteyenler için Gezgin Paketi, tüm etkinliklere katılma olanağı veriyor. Dolunay etkinliği, flora yürüyüşü, Şeflerin Masası ile Çağdaş sanat sergi tur... Kaşif Paketi’nde Cappadox etkinliklerinden dengeli bir dağılım sunuyor. Bir de Cappadox mobil uygulamasını indirmenizi tavsiye ederim...

        Fulya Erdemci: Sanatçılar bölgenin yaşayan kültürünü öne çıkaracak Hazırlanan işlerle Kapadokya’nın eşsiz coğrafyası başrolde. Doğa, kültür ve tarihe işaret eden bahçeler ve coğrafyanın farklı açılarını imleyen sanatsal müdahaleler gerçekleşecek. Sanatçılar bu yıl, tarıma, hızlı turizme ve dönüşen üretim ilişkilerine odaklanacak. Mekâna özgü müdahalelerle bölgenin yaşayan kültürünü, sakinlerini, seslerini, dokularını ve hatta yeşermekte olan çiçeklerini öne çıkaracaklar.

        Maksut Aşkar: Toprağımızı beraber ekebilmek öncül amacımız Bir festivali önemli ve başarılı kılan yemeiçme ihtiyacını daha kaliteli, daha bilinçli ve daha keyifli hale getirebilmek. Bu yüzden Cappadox’u diğerlerinden farklı kılan da bu ayrımı keşfederek gastronomiyi programın önemli bir parçası haline getirmesi. Mönüde neler olacağını henüz bilmiyoruz. İlki bizim için de keşif olarak geçen festivalin gastronomi ayağının ikincisinde, artık toprağımızı beraber ekebilmek ve onu gelecek seneler için yeşertebilmek öncül amacımız.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa