Kadıköy ve Maltepe’de duvarlar ‘resim’ açtı
Kadıköy ve Maltepe'de belediye binası ve okul duvarları resimlerle süsleniyor
GAZETE HABERTÜRK
Kadıköy Belediyesi tarafından organize edilen Muralİstanbul Festivali’nde bu kez de belediye kendi duvarlarını mural (duvar boyama) sanatına açtı. Belediyenin üç cephesi mural sanatçıları tarafından özgürce birer sanat eserine dönüştürülüyor.
Mural festivalinde bu yıl şimdiye kadar Rusya- Tataristan’dan Rustam Qbic, İspanya’dan Deih ve ARY Z, ABD’den Levi Ponce & Kristy Sandoval ve İstanbul’dan Cins ile Canavar Kadıköy’ün duvarlarını renklendirdi.
OKUL DUVARLARI TABLOYA DÖNDÜ
Maltepe Belediyesi ise anlaştığı 4 ressamla ilçedeki 19 okulun duvarlarını adeta tabloya çevirdi. Rengarenk duvarlar, görenleri büyüledi. Bu kapsamda boyama ustası Cihan Aydemir tarafından, ilçedeki okulların duvarları çeşitli konseptlerle süslenirken, Portekizli mimarlık öğrencisi Francisco Camilo, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları bölümü öğrencisi Merve Dalkılıç ve aynı okulda resim bölümü öğrencisi olan Duygu Çiftçi tarafından Başıbüyük Atatürk İlköğretim Okulu’nun duvarları doğal hayat, çevre, hayvan ve İstanbul konseptleriyle rengarenk bir hale büründü.