Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi ‘Aşk şarkıları yazıyorum ama yaşamıyorum’

        Ekin TÜRKANTOS / HT CUMARTESİ

        Zeynep Bastık, Murat Dalkılıç’ın eski vokalisti. Dalkılıç’ın da büyük desteğiyle single’ını çıkardı. “Fırça” adlı parçası çok sevildi. Oyunculuk yeteneğini keşfeden menajeri, onu cast görüşmelerine girmeye ikna etti. Ve böylece ilk işini kaptı. “Adı Mutluluk” adlı dizisinin Goncagül’ü oldu. Çocukluğundan beri müziği seven, enstrüman çalan bir ailede büyümüş Zeynep Bastık. Bir dönem tiyatroda rol almış ve 9 ay Anadolu Ateşi ile dans etmiş. İzmir’de kendi grubuyla şarkı söylerken müzisyen bir arkadaşı onu Murat Dalkılıç’la tanıştırmaya karar vermiş. Böylece 17 yaşında profesyonel müzik hayatı başlamış ve İstanbul’a gelmiş. 3 yıl Murat Dalkılıç’ın vokalistliğini yaptıktan sonra artık kendi yoluna gitmesi gerektiğine Dalkılıç’ın konuşmaları sonucu ikna olmuş. 1993 doğumlu Zeynep Bastık, kendini keşfetmek için şarkı söylüyor, oyunculuk yapıyor. Haftanın iki günü Emirgan’da “Gizli Kalsın” adlı mekânda 90’lar pop şarkıları söylüyor. Sınırlarını, yapabileceklerini görmek onu mutlu ediyor. Bu nedenle hayat şu aralar onun için hayli pembe... Zeynep Bastık ile buluşup müzik ve oyunculuk hayallerini konuştuk.

        Murat Dalkılıç ile nasıl tanıştın?

        İzmir’de Jackpot diye bir grubum vardı, R&B ve funk tarzı müzik yapıyorduk. Murat’ın bas gitaristi Fırat Duyulur, İzmir’den arkadaşımdı. Bana Murat’ın vokal aradığını söyledi. Benim pop müzikle hiç alakam yoktu. Yüz yüze görüştükten 2 hafta sonra geri döndü ve birlikte çalışmaya başladık. Vokalistliğe başladığımda 17 yaşındaydım. İzmir’de kendi halinde şarkı söyleyen biriyken işin buralara gelebileceğini hiç tahmin etmezdim.

        Kendin de söz yazıyor musun?

        Yazmaya başladım. Bir piyano aldım kendime. Öğrenmeyi çok seviyorum, boş kalamıyorum. Haftada 4 gün çekimimiz var. Sette olduğum günlerin 2 günü de sahneye çıkıyorum. Şu aralar kafam o kadar dolu ki. Emrah Karaduman’ın albümü için Fatih Erkoç’un “Cefalar” adlı şarkısını cover’ladık. Onun dışında yeni bir şarkı yok henüz.

        Vokalistlik sana neler kattı?

        Her solistin öncesinde vokalistlik yapmasını öneririm. Müziğe daha detaylı ve başka bir gözden bakmayı öğreniyorsunuz. Murat, konserlerinde 2-3 şarkıyı bana söyletirdi. Hayatımın en güzel tecrübesi. Sonra “Fırça” çıktı. Söz müzik Murat’a ait, klibi de o çekti.

        Aranız çok iyi. Kendi vokali başka bir yola gittiğinde görüşmeye devam eden, desteğini veren çok kimse yok müzik camiasında...

        İstanbul’a gelirken ben Murat’a emanet geldim. Ailemle tanıştı. O kadar mütevazı ve iyi bir insan ki, kalbi iyilikle dolu. Güvenirsin ona. Beni hiç yanıltmadı. Onu ilk tanıdığım andaki enerjisini her geçen gün daha da yükseltti. Murat’la çalışmak çok büyük bir şanstı. Bana çok güvendi, inandı. Garip bir ilişkimiz var. Ağabey kardeşten de öte.

        “Fırça” sana çok uygun bir şarkı. Sen ne tarz şarkılar yazıyorsun?

        Hiç romantik değilim. Hayatımda bir defa âşık olmuşum ya da olmamışımdır. Aşk sözleri de yazıyorum ama özlem duyduğum için. Birine deliler gibi âşık olup, onun için şarkı yazmak nasıl olurdu diye düşünüp yazdığım birkaç parça var. Bazıları da “Off gerçekten böyle hissediyor olsam ya” diye yazdığım şeyler. Bana samimi geliyor aslında çünkü özlem duyuyor ve bir gün yaşamayı istiyorsun.

        Oyunculuğa nasıl bulaştın?

        Menajerim “Senin oyunculuk yapman lazım” diyordu. Lisedeyken tiyatroda yer almıştım. İçimde bir şey olduğunu hep biliyordum. İlk deneme çekiminde işi aldım.

        Goncagül nasıl bir karakter?

        Çok asi, mutsuz bir karakter. Erkeklere karşı mesafeli. Arkadaşlık konusunda sahiplenici. Haksızlığı kaldıramayan biri. Âşık oluyor ve bir yumuşama geliyor üzerine. İlk işimde o kadar şanslıyım ki sette herkes gülüyor. Dizinin adı mutluluk ve biz gerçekten de mutluyuz.

        Oyunculuğunu geliştirmek için neler yapıyorsun?

        Bu sektörde bana destek olan çok arkadaşım var. Kendimi geliştirmek istiyorum. Müzikle oyunculuğu bir arada götürebilen yok Türkiye’de. Aslında çok yorucu. Ama ancak bu yaşlarda bu kadar yoğun tempoda çalışabilirim. Yorulsam da şükrediyorum. Şu an çok mutluyum.

        Tarzını, şarkılarını beğendiğin müzisyenler kimler?

        Türkiye’de idol olarak gördüğüm tek bir isim var: Şebnem Ferah. Sıla, Göksel, Nil Karaibrahimgil’i de çok seviyorum, kaliteli müzik yapıyorlar.

        Ben ileride büyük işler yapmak istiyorum. ‘Bende çok fazla Amerika özentisi var’

        5 yıl sonra kendini nerede görmek istersin?

        Amerika’da güzel bir müzikalde oynamak, şarkılarımı söylemek ya da oyunculuk yapmak isterim. Ama öncesinde Türkiye’de çok iyi şeyler yapmış olmalıyım. Bende çok fazla Amerika özentiliği var. Hayallerimi gerçekleştirebileceğimi düşündüğüm tek yer orası. O endüstride yer almayı isterim. Türkiye’yi çok seviyorum. Cumhuriyetçi bir ailem, Atatürk dövmem var. Ama kendini geliştirmek için çok büyük hayallerin varsa eğer burada ne kadarını gerçekleştirebilirsin?

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa