Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Tuz Gölü'nde flamingo şöleni

        Aksaray'daki Tuz Gölü'nde allı turna şöleni başladı. Göç eden flamingolar, her yıl olduğu gibi bu yıl da gölde kartpostallık görüntüler oluşturdu.

        Kimisi kanatlarıyla süzülerek, kimisi sığ suda yürüyerek ilerledi. Flamingolar; uğrak noktaları olan Tuz Gölü'ne yine hareket getirdi. Göçmen kuşların en önemli göç duraklarından biri olan gölde; kartpostallık görüntüler oluştu.

        Tuz Gölü, dünyada flamingoların kuluçkaya yattığı en önemli sulak alanlardan biri... Her yıl göçmen kuşları yılın belli dönemlerine ağırlıyor. Bugünlerde bölgede yine yoğunluk var.

        Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, "Flamingolar Tuz Gölü'ne gelip burayı ziyaret etmiştir. Yavrularını çıkartma aşamasındalar birçoğu da çıkmıştır. 9. aya doğru 8. ayın sonlarında yavrularını büyütüp buradan ayrılıyorlar" dedi.

        Bu yıl Tuz Gölü'ne gelen flamingo sayısı, geçen yıla göre daha fazla... Bölge adeta flamingo cennetine dönüşmüş durumda.

        Çoğunluğu kuluçkadan çıkan flamingolar, ağustos sonundan itibaren harekete geçecekler. Göç yolları üzerindeki Akdeniz Havzası çevresine, Afrika’ya ve dünyanın çeşitli yerlerine göç edecekler.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu