Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Türkiye'nin Hollywood'u doğuyor!

        İstanbul'un Karadeniz kıyısında Hollywood'u aratmayacak bir film platosu kurulacak. Platonun yapılacağı yer ise 3. Havalimanı ile Şile arasında kalan 3 köy.

        Türkiye'nin Hollywood'u, Karadeniz kıyısında yükselecek. Üçüncü Havalimanı ile Şile arasında kalan 3 köye film platosu kurulacak. Karadeniz kıyısında yer alan ağaçlı, çiftalan ve odayeri köyleri, konumu ve doğası nedeniyle bir çok film, dizi ve klibe ev sahipliği yapıyor. Cem Yılmaz'ın Yahşi Batı filmi, bir dönemin en popüler dizilerinden 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' de bu bölgede çekilmişti. Bölgenin Hollywood benzeri bir film platosuna ev sahipliği yapması için ilk adım atıldı.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi ağaçlı, çiftalan ve odayeri köyleri arasına film platosu yapılmasını kolaylaştırmak için gerekli imar planı değişikliğini yaptı. çiftalan, odayeri ve ağaçlı köylerinde hane sayısı 100'ü geçmiyor. Bölgeye yapılması planlanan film platoları ile ilgili köylüler şaşkın.

        Köylüler aslında şu anda konudan çok da haberdar değil. Destekleyenler olduğu kadar bölgenin yapısının bozulacağını söyleyenler de var. Kuzey Ormanları Savunması Gönüllüsü ve Şehir Plancısı Ayşe Yıkıcı, "O bölgeyi sadece ağaç olarak düşünmemek lazım. Orada yaşayan bir ekosistem var. Bunu insan eliyle yok etmek için bir proje öneriyorlar. Biz o bölgeyi korumak için mücadelemizi devam ettireceğiz" dedi.

        HABER: MEHMET DEMİRKAYA

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu