Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Tüp bebek tedavisi için sigara bırakma şartı getiriliyor

        Tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmak isteyenlere sigarayı bırkama zorunluluğu getiriliyor. Sigara kullanan çiftler ise evlenmek istediklerinde sigarayı bırakmak için polikliniklere başvurmak zorunda olacak.

        Tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmak isteyenler önce sigarayı bırakacak. Tütün kontrolü strateji belgesi ve eylem planına göre evlenmek isteyen sigara tiryakisi çiftler ise sigara bırakma motivasyonlarını arttırmak için polikliniklere başvuracak. Sigara kullanmayan personele de pozitif ayrımcılık uygulanacak.

        Tütünle mücadelede yeni yol haritasının belirlendiği Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nda tüp bebek tedavisi ile bebek isteyen çiftlere tedavi ücretinin geri ödeme kapsamına alınması için anne ve baba adayına sigara kullanmama şartı getiriliyor.

        Sigara kullanan çiftlerin sigarayı bırakma motisvasyonlarını arttırmak için de polikliniklere müracaat etme zorunluluğu geliyor. Bu kapsamda çiftler için ücretsiz ilaç ve bant desteği de sağlanacak. Ayrıca sigara kullanan hamilelelere, 18 yaşından küçüklere ve kronik hastalığı olanlara da özel sigara bırakma hizmeti sunulacak.

        Eylem planına göre sigara kullanmayan personele de pozitif ayrımcılık uygulanacak. Buna göre; sigara kullanmayan personelin mesaisi 30 dakika erken bitecek, yılda 7 gün fazladan yıllık izni olacak. Sigorta primleri düşülecek çocuk ve aile yardımı arttırılacak. Personellerinin tümü sigara kullanmayan işletmelere de vergi indirimi uygulanacak.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu