Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Trump'tan Ruhani'ye tehdit: Çok az kişinin gördüğü sonuçlara katlanırsın!

        Amerika Birleşik Devletleri ile İran arasında söz düellosunda son hamleyi Beyaz Saray yaptı. ABD Başkanı Donald Trump, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi, ülkesini bir daha asla tehdit etmemesi yolunda uyardı. Trump, Ruhani'ye, "Dikkatli ol!" dedi. Amerikan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da İran hükümetini 'mafyaya' benzetti.

        Washington-Tahran hattında ipler gerildi. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi, "Bir daha ABD'yi tehdit etme" diye uyardı ve "Bedeli çok ağır olur" diye ekledi.

        Ruhani, pazar günü yaptığı açıklamada, "İran'la barış, barışların; savaş da savaşların anasıdır" demişti. Trump, Twitter'dan Ruhani'nin bu açıklamalarına yanıt verdi. "Bir daha asla ABD'yi tehdit etme yoksa tarihte daha önce çok az kişinin gördüğü sonuçlara katlanırsın " dedi. Trump, "Artık şiddet ve ölüme dair çılgın laflarınızı sineye çekecek bir ülke değiliz. Dikkatli ol!" ifadelerini kullandı.

        POMPEO: İRAN MAFYAYA BENZER BİR ŞEY TARAFINDAN YÖNETİLİYOR

        ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da bir panelde ABD'de yaşayan İranlılara hitap etti. İran'da rejim karşıtı gösterileri desteklediğini ifade etti. İran'ın üst düzey isimlerinin karıştığı yolsuzluklara dikkat çekti, "İran bir hükümetten çok mafyaya benzer bir oluşum tarafından yönetiliyor" dedi. Ruhani lideri Ayetullah Hamaney'in 95 milyar doları bulan kayıtdışı yatırım fonu olduğunu iddia etti.

        İLK YAPTIRIM DALGASI AĞUSTOS'TA DEVREYE GİRECEK

        İran'dan tepki gecikmedi. Devrim Muhafızları Komutanı Tuğgeneral Gulam Hüseyin Gaybpur, "Halk ve silahlı kuvvetler düşmanlara karşı direneceklerdir" dedi. ABD, mayıs ayında, İran ile 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmadan çekildi. Washington bu kararı sonrası İran'a yeniden yaptırımlar uygulamaya hazırlanıyor. Yaptırımların birinci dalgası ağustosta, ikinci dalgası ise kasım ayında devreye girecek.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu