Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Türkiye'yi yasa boğdular! Faciayla son bulan hayatlarda yürek yakan detaylar ortaya çıktı

        Tekirdağ'daki kaza 24 canı aramızdan aldı. Hayatını kaybedenler arasında çocuklar ve bebekler de vardı. Ailelere teslim edilen her cenazede yürek yakan detaylar ortaya çıktı.

        Yarım kalan hayaller, kayıplar, acı ve gözyaşı... Tekirdağ'daki tren kazası arkasında bunları bıraktı. Kaza Türkiye'yi yasa boğdu. 24 can yitip gitti. Her birinin ayrı hikayesi vardı. Kazada ölenlerin kimlikleri belirlenmeye başlayınca yürek yakan detaylar ortaya çıktı.

        Gani ve Ruzibe Kartal çiftinin 2 çocukları vardı. Kızlarını 3 hafta önce nişanlamış, kasım ayında yapılacak düğün için salonu dahi tutmuşlardı. 35 yıldır tren yolculuğu yapan çift Muratlıdere'den trene bindi. Tren hareket edeli 10 dakika bile olmamıştı ki, facia yaşandı. Kartal çifti kazada hayatını kaybetti.

        5 YAŞINDAKİ ALPEREN ÖLDÜ

        Ömer Alperen Can ise daha 5 yaşındaydı. Trene annesi, anneannesi ve kız kardeşiyle birlikte binmişti. Minik Alperen kazada hayatını kaybetti. Yaralı kurtulan ailesi, acı haberle yasa boğuldu. Alperen, Edirne Paşayenice Köyü'nde defnedildi.

        Türkiye'yi yasa boğan kazada Derya Kurtuluş ile 10 aylık bebeği Beren de hayatını kaybetti. Anne-kızın cenazesi Vakıflar Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi. 12 yaşındaki Gülce ile 20 yaşındaki Özgenur Dikmen anneannelerini ziyaret etmek için Edirne'ye gitmişti. Dönüş yolunda trene binen kız kardeşler kazada öldü. Anneleri ise yaralı kurtuldu. Biri ortaokul, diğeri üniversite öğrencisi olan Dikmen kardeşler, Uzunköprü'de toprağa verildi.

        HAYALLERİ YARIM KALDI

        18 yaşındaki Serhat Şahin, daha yeni YKS sınavına girmiş, doktor olmayı hayal ediyordu. 3 gün önce ailesiyle beraber halasını ziyarete gitmişti. İstanbul'a dönmek için bindiği o trende hayatını kaybetti. Annesi ve ablası ise yaralı kurtuldu. 14 yaşındaki Bihter Bilgin ise teyzesi ve yeğeniyle akraba ziyaretinden dönüyordu. Daha önce hiç trene binmediği için yolculuk sırasında çok heyecanlanmıştı. O tren lise birinci sınıf öğrencisine mezar oldu. Bilgin, Çorlu Havuzlar Mezarlığı'na defnedildi.

        HABER: GAMZE TURGUTLU-KÜBRA DEMİR

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu