Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Tayland'da tarihi operasyon! Mağaradaki çocuklar için 90 dalgıç harekete geçti

        Aynı futbol takımında oynayan 12 çocuk ve antrenörleri 23 Haziran'da kayboldu. Girdikleri mağaranın yağmur sularıyla dolması nedeniyle dışarı çıkamamışlardı. 12 çocuk ve antrenörleri, 9 gün sonra mağaranın 4 kilometre içinde bulundu. Çocuklara tıbbı yardım ve gıda götürüldü, mağaradan çıkabilmeleri için dalış öğrenmeleri gerektiği açıklandı. Ancak şiddetli yağışların mağaradaki su seviyesini artıracak olması kurtarma planını değiştirdi. Zamana karşı yarış hızlandı.

        Önceki gün yerel saatle sabah 10.00'da tarihi kurtarma operasyonu başlatıldı. Operasyona 50 yabancı ve 40 Taylandlı dalgıç katıldı. Çocuklar suyla dolu alanlardan geçerken 2'şer dalgıç onlara eşlik etti. Operasyon başladıktan 9 saat sonra ilk iki çocuk kurtarıldı. Ardından 2 çocuk daha mağaradan çıkarıldı. Kurtarılan çocuklar helikopterler ve ambulanslarla, Çiang Rai eyaletinde bir hastaneye kaldırıldı.

        Geriye kalan 8 çocuk ve antrenörlerinin kurtarılması için operasyona ara verildi. Kurtarma ekiplerinin bir sonraki operasyon için, 10 saat süren bir hazırlık yapacağı açıklandı. Kurtarma operasyonun hava koşullarına göre, toplamda 2 ila 4 gün sürebileceği belirtildi.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu