Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Tadında Hikayeler - 18 Mayıs 2019 (Anadolu'nun emektar ustalarının hikayeleri)

        Habertürk Haber Merkezi gündeme bir parantez açıyor. Satır arasında kalan ve iz bırakan hikayeleri, tanıkların gözünden ekrana taşıyor.

        1) En büyük hayali bankacı olmaktı. İşyerine gitmek için tren istasyonuna geldi. Treni beklemeye başladı. İşte tam o anda bir kız çocuğu raylara atlayıp, hızla gelen trenin altında ölümünü beklemeye başladı. Ercan Kaya'nın sadece birkaç saniyesi vardı. Bir saniye bile düşünmeden, ölümü hiçe sayıp raylara atladı.... Gönüllerin kahramanı Ercan Kaya o anları Hayatın İçinden’e anlattı.

        2) Uğradığı ağır iftiralara karşı intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın eşi Nilüfer Tatar eşini Hayatın İçinden’e anlattı.

        - Eşine tutuklama kararı çıkınca çantasına neden parfüm koydu?

        - Ali Tatar ölüme giderken eşinin elini tutup ne anlattı?

        - Nilüfer Tatar neden devletten eşinin şehit sayılmasını istiyor?

        3) Mustafa Kemal Atatürk, 13 yıllık askeri eğitim hayatının 6 yılını Harbiye'deki Harp Okulu'nda geçirdi. Omuz omuza Kurtuluş Savaşı’nı vereceği kahraman komutanlarla da Harbiye sıralarında tanıştı. Mustafa Kemal'in  "Sınıfımız karanlıktı yüreğimiz çok aydınlıktı" diye anlattığı o sınıfın hikayesi Hayatın İçinden’de…

        4) 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciası Türkiye’nin en acı günlerinden biriydi. Gözler yaşla doluyken, facia gecesi yaralı bir madencinin sözleri üstünden beş yıl geçmesine rağmen hafızalardan silinmedi. Ambulansa binerken yüzü gözü kömür karasıydı. Sağlık görevlilerine sedyeyi kirletmemek için “Çizmelerimi çıkarayım mı?” diye seslendi. Acının içinde gizlenen o ince ruh Murat Yalçın’a aitti. Kader birliği yaptığı arkadaşlarını hiç unutmadı.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu