Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Sosyal medyanın diline düştü: Macron anahtarlık satacak çünkü...

        300 yıllık Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysee, artık ticari bir marka. Saray bir ticari marka olarak tescillendi. Artık, Elysee anahtarlıkları, Elysee bardakları gibi hediyelik eşyalar internet üzerinden satılacak.

        Anahtarlıklar, bardaklar, kartpostallar... 300 yıllık Elysee Sarayı hediyelik eşya raflarında artık Eyfel Kulesi'ne rakip olacak. Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysee, ticari marka olarak tescillendi. Bundan böyle, Elysee logolu hediyelik eşyalar satışa çıkacak.

        Satış ilk aşamada yalnızca internet üzerinden yapılacak. Mevcut durumda sarayı ziyaret edenler saraydan, üzerinde Fransa Cumhurbaşkanlığı logosu bulunan kalem, çakmak, bardak gibi eşyaları satın alabiliyor. Ancak atılan adımla Elysee markalı ürünlerin daha geniş bir çevreye ulaşması hedefleniyor. Böylece ticari marka hem ulusal hem de uluslararası pazara hitap edecek.

        Fransız basınınında yer alan haber, kısa sürede sosyal medyada da gündem oldu. Bazı sosyal medya kullanıcıları, sarayın tamiri için paraya ihtiyaç olduğunu yazdı. "Macron anahtarlık satıp sarayı tamir ettirecek" yorumları yapıldı. Tarihi saray 1718-1722 yılları arasında inşa edildi. Aradan geçen yüzyıllar boyunca bazı bölümleri çürümeye başladı. Sarayın kapsamlı bir tamire ve bakıma muhtaç olduğu belirtiliyor.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu