Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Çipras: Sorumluluğu üstleniyorum

        Yunanistan Başbakanı Aleksiz Çipras, Atina'da kabinesini topladı. Gündem, Atina'nın batısındaki Mati'yi kül eden yangındı. "Bir yandan hayatını kaybedenler için acı çekiyorum, bir yandan da başbakan olarak neleri eksik yaptığımızı düşünüyorum" dedi. Ardından da siyasi sorumluluğu üstlendiğini söyledi. Çipras, "Kabinenin karşısında, Yunan hakının karşısında bu trajedinin tüm siyasi sorumluluğunu üstleniyorum. Ne kadar zor olsa da sizlere de sorumluluğu alma çağrısı yapıyorum. Asla sorumluluklarımızdan kaçmaya çalışmayacağız" ifadelerini kullandı.

        Yunan Başbakan, yaşanan facianın sorumlularının istifasını isteyenlere de yanıt verdi. Çipras, "Sorumluların görevden alınması konusu ısrarla gündeme getiriliyor. Mücadele sürerken yapılan görevden almalar siyasi cesaret değil, siyasi korkaklık belirtisidir" dedi.

        YUNAN BAKAN TOSKAS: KASTEN ÇIKARILMIŞ OLABİLİR

        Diğer taraftan, yangınların çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor. Yunanistan Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanı Nikos Toskas, yangınların 'kasten çıkarılmış olabileceğini' söyledi. "Bu yönde ciddi belirtiler var" diyen Toskas, bölge halkını da eleştirdi. Kaçak yapılaşmanın facianın büyümesine neden olduğunu söyledi.

        Halk ise, yangının ardından haber alamadığı yakınlarını arıyor. Morgları gezerek DNA örneği veriyor.

        Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki Mati'de çıkan orman yangını kısa sürede yerlerine sıçramış, faciada onlarca kişi hayatını kaybetmişti.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu