Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Türkiye günlerdir kayıp çocuklarını arıyor... 6 yaşındaki konuşma engelli Ufuk'tan hâlâ haber yok

        Türkiye, Hatay ve Diyarbakır'dan gelecek iyi haberleri bekliyor. Yusuf Yılmaz ve Ufuk Tatar'ı arama çalışmaları sürüyor. Ancak hâlâ çocuklara dair bir iz yok...

        15 yaşındaki Yusuf Yılmaz, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşıyordu. 1 Temmuz'da hayvan otlatmaya çıktıktan sonra kayboldu. Arama çalışmaları sürerken İstanbul'dan umutlu bir haber geldi. Çocuğun Beylikdüzü'ndeki bir markette görüldüğü öne sürüldü. Çalışmalar o bölgede yoğunlaştırıldı. Ancak aile; güvenlik kameralarına yansıyan çocuğun Yusuf olup olmadığından emin değil. İhtimallerden biri de çocuğun kaçırılmış olabileceği... Aile, kavgalı oldukları kimsenin olmadığını söyledi.

        #habericireklam#300x250#4060812#right#

        Aynı gün Hatay'ın Hassa ilçesinde kaybolan Ufuk Tatar'dan ise hâlâ bir iz yok. 6 yaşındaki konuşma engelli Tatar, iddiaya göre amcasıyla, evden 100 metre uzaklıktaki su kaynağına gittiği sırada kayboldu. Eğitimli köpekler son olarak su kaynağı yakınlarında tepki verdi. Ufuk'un babasının çelişkili ifadeler vermesi ve tefecilere olan borcu nedeniyle çocuğun kaçırıldığı iddiaları da değerlendiriliyor.

        Bazı köylüler, olay günü daha önce rastlamadıkları beyaz otomobil gördüklerini söyledi. Kaçırılma ihtimali de araştırılırken; Hatay Valisi Erdal Ata çalışmalarda henüz bir ize rastlanmadığını açıkladı.

        Hatay Valisi Erdal Ata, Hassa Kaymakamlığı önünde yaptığı basın açıklamasında, 1 Temmuz'da Hassa kaybolan 6 yaşındaki Ufuk Tatar'ın arama faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi. Ata, şöyle devam etti:

        "Ben de Kaymakamımızı, Belediye Başkanını, İlçe Jandarma Komutanını, Emniyet Müdürünü ziyaret ettim, aileyle görüştük. Hem arama çalışmalarıyla ilgili bilgi almak hem de son durum nedir onu yerinde görelim diye geldik. Şu ana kadar yapılan aramalardan maalesef bir sonuç elde edilemedi ama ona rağmen şu an 143 kişilik arama ekibimiz çalışmalara devam ediyor. Jandarma timleri var, bizim AFAD ekipleri var. Adana'dan gelen AFAD ekipleri, UMKE'nin ekipleri ve gönüllüler marifetiyle iz takip köpekleri, ayrıca droneler ve SkyRanger birlikte ve insansız hava araçlarıyla araştırma devam ediyor. Temennimiz Ufuk Tatar isimli çocuğumuza en kısa süre içinde sağ salim ulaşmak."

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu